Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αμανατίδης: Η ΝΔ μοιάζει με πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του, αλλά δεν σώνεται (Video)

Δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση πεπραγμένων και στοιχείων, μεταξύ των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και αυτών της προηγούμενης διακυβέρνησης, αποσαφήνισε, σήμερα, στο «Open», ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε πολυάριθμα επίκαιρα παραδείγματα και αποδείξεις για την καταφανή αναποτελεσματικότητα των διαφημιζόμενων ως Αρίστων και Επιτελικών, από το Προσφυγικό μέχρι το σκάνδαλο Novartis.

«Η Ειδομένη αποσυμφορήθηκε, παρά τον πολύ μεγαλύτερο αριθμό των απελπισμένων ανθρώπων, που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, εξαιτίας της ακροδεξιάς στάσης των χωρών του Βίζενγκραντ (χώρες της Κεντρικής Ευρώπης) και της ακροδεξιάς αντιπολιτευτικής ρητορικής, όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ωστόσο, κάτω από τέτοιες συνθήκες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις τοπικές κοινωνίες, υπήρξαμε αποτελεσματικοί» σημείωσε.

«Στη Λέσβο υπήρχαν πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και σε όλα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου 20.000, όταν ανέλαβε η ΝΔ, δείτε πού φτάσαμε.

Έχουμε 20.000 στη Λέσβο και πάνω από 40.000 σε όλα τα υπόλοιπα νησιά» τους υπέδειξε προσθέτοντας ότι μετά και τα τελευταία σενάρια περί επίταξης βραχονησίδας για πρόσφυγες και μετανάστες «η ΝΔ μοιάζει με πνιγμένο που από τα μαλλιά του πιάνεται, αλλά δεν σώνεται».

Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως εξήγησε, είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, προτεραιότητα στη μεταφορά ευπαθών και ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα, ειδικοί χώροι στέγασης σε σπίτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, ένα ΚΥΤ ανά νησί, στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου, ξεπάγωμα των ενεργειών που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και που πήγαν πίσω, με την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Πρέπει να γίνουν πολιτικές πιέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε «το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, δεν είναι εθνικό, όπως το παρουσιάζει μια ακραία ιδεοληψία που έχει καταλάβει τμήμα της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Αυτοί που λένε ότι έχουν κλειστές τις πόρτες έχουν οξύνει το πρόβλημα» σημείωσε. «Δεν το βλέπετε;» αναρωτήθηκε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις