Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Πώς θα διώκεται το έγκλημα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς θα διώκεται το έγκλημα;

Το έγγραφο της αστυνομίας στην Προκαταρκτική επισημαίνει ότι "ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία Σαράφης Μάξιμος ενημέρωσε ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της Επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί δεν ήταν από απείθεια, αλλά από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου σχετικά με τη διαφύλαξη της μυστικότητάς του, καθώς η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά του να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσής του με αλλοιωμένη φωνή".

Την ώρα που ο Άδ. Γεωργιάδης επιλέγει να δημοσιοποιήσει την, ας το πούμε κομψά, ενόχληση της πλευράς Σαμαρά για τον Χρυσοχοΐδη, το υπηρεσιακό έγγραφο αναδεικνύει μια πλευρά του θέματος "προστατευόμενοι μάρτυρες", που υπερβαίνει την προκαταρκτική και το σκάνδαλο Novartis. Ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων προϋπήρχε και είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και χρήσιμος για πλείστες όσες υποθέσεις, κοινού ποινικού εγκλήματος, οικονομικού εγκλήματος, τρομοκρατίας -εδώ όπως και σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Το "ξεκουκούλωμα", που ζητά η πλειοψηφία της προκαταρκτικής -αίτημα που έθετε και ο Ν. Μιχαλολιάκος για να απειλήσει τους προστατευόμενους μάρτυρες στη δίκη της Χ.Α.- θέτει αντικειμενικά σε κίνδυνο οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση στο μέλλον. Πώς θα διώκεται το έγκλημα αν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος γνωρίζουν ότι θα δίνονται βορά στους διώκτες τους; Εκτός αν κάποιοι θέλουν να γίνουμε Κολομβία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL