Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Η σαπίλα των αρμών της εξουσίας τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η σαπίλα των αρμών της εξουσίας τους

Όσο εκείνος αποκάλυπτε τη διαρκή φρενίτιδά του και τη βαριά εμπλοκή του (όπως αποκάλυψε η "Αυγή" με πρωτοσέλιδό της και ο ίδιος επιβεβαίωσε), ο μηχανισμός υποστήριξης και οι αρμοί της εξουσίας που έχει στήσει η Ν.Δ. στο κράτος έσπευδαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την υποστήριξή του.

Επειδή βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με το μιντιακό σύστημα και επειδή είναι φίλτατοι με τους καναλάρχες και χειραγωγούν μια αρμάδα δημοσιογραφικών επιτελείων στον τομέα της επικοινωνίας, θεώρησαν ότι με την ίδια ευκολία το «σύστημα» μπορεί να δουλέψει τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στην ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους με πάταγο από το άδειασμα του Αρείου Πάγου και της αστυνομίας και το μόνο που αποκαλύφθηκε άλλη μια φορά, εκτός από το μένος για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ρεβανσισμό από τον οποίο διακατέχονται, ήταν το «κράτος λάφυρο» που έχουν φτιάξει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αποκαλύφθηκε η δυσώδης σαπίλα των αρμών της εξουσίας τους, με την οποία επιχειρούν να ορίζουν τα πάντα. Καταστρατηγώντας τη διάκριση των εξουσιών και φιλοδοξώντας να είναι η μόνη και απόλυτη έκφραση του κράτους έφαγαν τα μούτρα τους. Εξαιτίας του υπερφίαλου μικρομεγαλισμού μιας ακροδεξιάς παρέας που επιχειρεί να στήσει το δικό της καθεστώς, που θα ορίζει το δίκαιο, το νόμιμο και το τι συνιστά σκάνδαλο και τι όχι.

Διότι, από τη στιγμή που το σκάνδαλο Novartis ανέδειξε την εμπλοκή των Γεωργιάδη - Λοβέρδου, ένα σύστημα νομικό, επικοινωνιακό και πολιτικό, μια συγκεκριμένη παρέα ορκίστηκε στην υπεράσπισή τους, «ομερτά».

Μια συμμαχία αρίστων ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών που έκαναν κουμάντο στη χώρα και την οδήγησαν στην πτώχευση και ακολούθως στα Μνημόνια θέλησε να σώσει τον εαυτό της μέσα από το όχημα ενός πολιτικού ανδρείκελου. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη διαιώνισε την εξουσία της στη χώρα.

Το σκάνδαλο Novartis και κυρίως οι μεθοδεύσεις για τη μη αποκάλυψή του είναι που δείχνουν τους ενόχους, και είναι τόσο βαριά η ενοχή τους ώστε δεν υπάρχει όριο στην αυτογελοιοποίησή τους και στην αντιθεσμική τους συμπεριφορά.

Ν.Δ. και μια μερίδα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σφιχταγκαλιασμένοι συνεχίζουν να επιτελούν το μοναδικό έργο που καλά γνωρίζουν: την αποδιοργάνωση και το ξεπούλημα του κράτους, θυσία στα συμφέροντα ιδιωτών, μιας παρέας λίγων και εκλεκτών πολιτικών και επιχειρηματιών που το μόνο που ξέρουν είναι να θησαυρίζουν εις βάρος των άλλων. Καμαρώστε τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL