Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συρμαλένιος: Η κυβέρνηση να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανέλκυση του Sea Diamond

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να ανταποκριθεί στην απαίτηση σύσσωμης της Θηραϊκής κοινωνίαςκαι να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανέλκυση του SEA DIAMOND»

Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος σε δήλωση του.

Ο ίδιος τονίζει «Υιοθετώντας ομόφωνα τη συλλογιστική και τις μέχρι τώρα ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων: αναγνώρισε την ανάγκη παρέμβασης της κεντρικής διοίκησης στην ανέλκυση του ναυαγίου λόγω της σοβαρής περιβαλλοντικής απειλής που αυτό αποτελεί για θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές σαφώς μεγαλύτερες της αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.»

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «Αντίθετα, το αρμόδιο Υπουργείο μέχρι τώρα έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που εκθέτουν όχι μόνο τον ίδιο τον Υπουργό, αλλά και τη χώρα μας, δεδομένου ότι η Σαντορίνη είναι ένας παγκόσμια εμβέλειας τουριστικός προορισμός:

1. Στην ανάκληση-ακύρωση του διεθνούς δημοσίου διαγωνισμού την 16η/01/2020 με εντολή υπουργού 38 ημέρες μετά την ανάρτηση της διακήρυξης του και 3 μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής προσφορών, και ενώ υπήρχαν ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι

2. Στην αγνόηση της υπ’ αριθμόν 1820/2019 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

3. Στην αποδοχή ότι είναι πιο βαρύνουσα η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας και των ασφαλιστών της για δικαστική προσβολή του διαγωνισμού

Τα παραπάνω συνιστούν:

· απαξίωση της λαϊκής απαίτησης για ανέλκυση του ναυαγίου

· παραβίαση της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει»

· συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της πλοιοκτήτριας εταιρίας»

Και καταλήγει: «Στεκόμαστε στο πλευρό των Θηραίων πολιτών εδώ και σχεδόν 13 χρόνια με την αταλάντευτη πεποίθηση περί του δίκαιου αγώνα για την ανέλκυση του ναυαγίου χωρίς έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Συγχαίρω το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση του αυτή και δηλώνω ότι θα πιέσω με κάθε πρόσφορο τρόπο για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να ανταποκριθεί στην απαίτηση σύσσωμης της Θηραϊκής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε στην ιστορική και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 17η Φεβρουαρίου 2020, και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανέλκυση του SEA DIAMOND».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις