Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όπως εξετάσθηκαν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προανακριτική

EUROKINISSI

Με τον ίδιο τρόπο που εξετάσθηκαν από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν τελικά οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά των μαρτύρων διαρρέεται ότι κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Αυτό αποφασίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής.

Να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα πρόσωπα στην Προανακριτική ζητούν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ – «Η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας» τονίζει ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπουγάς τάσσεται υπέρ της αποκάλυψης των μαρτύρων. Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητά να αποσταλούν όλα τα κρίσιμα έγγραφα.

Θ. Πλεύρης: Επιθυμούμε να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αυτό που προκύπτει από τα έγγραφα της εξέτασης μαρτύρων είναι ότι ο Εισαγγελέας εξέτασε τους μάρτυρες δια ζώσης χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον θέλω να επισημάνω ότι η κα Τουλουπάκη, ως μη όφειλε, και τη στιγμή που δεν έχει αποστείλει έγγραφα που η Επιτροπή έχει ζητήσει μας έστειλε επτά σελίδες νουθεσίας για το πώς θα εξετασθούν οι μάρτυρες.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι οι μάρτυρες επικαλούνται υπαρκτό κίνδυνο ζωής εάν καταθέσουν χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά εμείς ζητούμε φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά και όπως εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Προτείνω την απόρριψη των ενστάσεων των μαρτύρων και εμμένουμε στην αρχική μας πρόταση.

Σπ. Λάππας: Δεν θα πετάμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο τί ορίζουν οι ΚΥΑ ούτε θα ρίξουμε τους μάρτυρες στα σκυλιά. Η ΓΑΔΑ είναι σαφής για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων. Από την ώρα που παίρνουμε απόφαση να πάμε στη ΓΑΔΑ θα κάνουμε αυτό που λέει ο νόμος. Η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας

Β. Κεγκέρογλου: Σκοπός αυτής της Επιτροπής είναι η ανάδειξη της αλήθειας. Θέλω να τονίσω για άλλη μία φορά ότι η κα Τουλουπάκη συνεχίζει να μην αποστέλλει στην επιτροπή τα έγγραφα που της έχουμε ζητήσει. Σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες η άποψή μας είναι ότι δεν κινδυνεύουν από την Επιτροπή, πρέπει να εξετασθούν face to face. Η ελληνική πολιτεία μας έχει εμπιστευθεί γι’ αυτό.

Γιάννης Μπούγας (Πρόεδρος Επιτροπής/ ΝΔ): Ο νόμος για την προστασία προβλέπει να προστατεύονται οι μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο, όχι από τους βουλευτές.

Ζαχαρής σε Τουλουπάκη: Στείλε όλα τα κρίσιμα έγγραφα

Με επιστολή του ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ.Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει ότι «επιβάλλεται να αποστείλει τόσο προς ημάς, όσο και προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής» κάθε κρίσιμο για την διερεύνηση της υπόθεσης έγγραφο γιατί κατά την ποινική προδικασία δεν τίθεται καμία απαγόρευση από την ελληνική έννομη τάξη.

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις