Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τη χώρα για 4,5 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος από το διάστημα αυτό, κυβέρνησε με ένα πρόγραμμα που δεν ήταν δικό του -και κυβέρνησε μια κοινωνία εξουθενωμένη από δύο καταστροφικά μνημόνια.

Αυτά που κατάφερε σε τέτοιες συνθήκες κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι: στήριξε το ετοιμόρροπο σύστημα Υγείας, διαχειρίστηκε με ανθρωπιά την προσφυγική κρίση, διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές ώστε τα βάρη να μην πέσουν μονομερώς στους αδύναμους, έκανε μια μεγάλη τομή με τις Πρέσπες.

Και με το τέλος της επιτήρησης πήρε, όπως είχε δεσμευτεί, μέτρα στήριξης για τους επισφαλείς εργαζόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και όλα αυτά υπό τα πυρά ενός ανένδοτου πολέμου από τη Ν.Δ. και τα συστημικά ΜΜΕ, με δολοφονίες χαρακτήρων, τόνους λάσπης, συνεχή χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και τουλάχιστον δύο μαζικές εκστρατείες μίσους.

Υπάρχουν φυσικά τομείς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε τόσο καλά όσο θα έπρεπε και αυτό είναι φυσικό σε τέτοιες συνθήκες. Μια ευρεία και απροκατάληπτη συζήτηση γύρω από τα θέματα αυτά θα είναι ενδυνάμωση και όχι εσωστρέφεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι η ουσιαστική μελέτη της εμπειρίας αυτής θα τον κάνει πιο μεθοδικό, πιο αποτελεσματικό, πιο αποφασιστικό. Και επομένως ικανότερο να κερδίσει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του προοδευτικού κόσμου. Αυτό είναι το νόημα του απολογισμού που συζητιέται από εχθές στην Κεντρική του Επιτροπή.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις