Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψυχογιός: Για την κυβέρνηση τα ισχυρά εργασιακά δικαιώματα για όλους είναι απαγορευτικά

Για την κυβέρνηση που οι ανισότητες είναι φυσική νομοτέλεια τα ισχυρά εργασιακά δικαιώματα για όλους είναι απαγορευτικά», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δήλωση του, τονίζει «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μείωση της ανεργίας κατά 10% και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε πολλούς κλάδους που κάλυπταν περίπου 220.000 εργαζόμενους οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των μισθών τους.

Η μόνιμη απασχόληση ξεπέρασε τη μερική που η ΝΔ παρέδωσε στο 63% και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ το προϋπολογισμό του οποίου μειώνεται κατά 20% για το 2020 στήριξαν χιλιάδες ανέργους αλλά και νευραλγικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους, τα Δασαρχεία αλλά και οι 5.500 νέοι επιστήμονες 22-29 ετών που απολύονται και οδηγούνται στο εξωτερικό.»

Και καταλήγει «Για εμάς το δικαίωμα στην εργασία τους αφορά όλους, χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους και δεν είναι καθόλου πολυτέλεια.

Είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και όχι αποτέλεσμα ανάλογα με τους δείκτες και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα αγωνιστούμε και στη βουλή αλλά και στους χώρους εργασίας, μαζί και δίπλα με το εργατικό κίνημα.»

Η Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού

Για την κυβέρνηση που οι ανισότητες είναι φυσική νομοτέλεια τα ισχυρά εργασιακά δικαιώματα για όλους είναι απαγορευτικά. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μείωση της ανεργίας κατά 10% και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε πολλούς κλάδους που κάλυπταν περίπου 220.000 εργαζόμενους οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των μισθών τους.

Η μόνιμη απασχόληση ξεπέρασε τη μερική που η ΝΔ παρέδωσε στο 63% και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ το προϋπολογισμό του οποίου μειώνεται κατά 20% για το 2020 στήριξαν χιλιάδες ανέργους αλλά και νευραλγικές υπηρεσίες. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους, τα Δασαρχεία αλλά και οι 5.500 νέοι επιστήμονες 22-29 ετών που απολύονται και οδηγούνται στο εξωτερικό.

Η αύξηση των αμοιβών για τους εργαζόμενους μέσα από τον κατώτατο μισθό που προοδευτικά θα έφτανε στα 751 ευρώ το 2021, η κατάργηση του εξευτελιστικού υποκατώτατου μισθού, αλλά και η δράση του ΣΕΠΕ, που έκανε ελέγχους και έβαζε πρόστιμα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την προστασία των εργαζομένων οδήγησαν στην βελτίωση της ζωής τους, αλλά της ενεργούς ζήτησης που αποτυπώθηκε στην πραγματική οικονομία.

Για εμάς το δικαίωμα στην εργασία τους αφορά όλους, χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους και δεν είναι καθόλου πολυτέλεια. Είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και όχι αποτέλεσμα ανάλογα με τους δείκτες και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα αγωνιστούμε και στη βουλή αλλά και στους χώρους εργασίας, μαζί και δίπλα με το εργατικό κίνημα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις