Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης για τις καταλήψεις σχολείων στην πόλη μας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της μαθητικής νεολαίας

Καλούμε την Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης, η οποία λάμπει δια της ηχηρής απουσίας της και τις υπόλοιπες συλλογικότητες, τους Δασκάλους και Καθηγητές, τα πολιτικά κόμματα, τον Δήμο και τις Δημοτικές Παρατάξεις, τα σωματεία και τους Συλλόγους της πόλης μας, να συνδράμουν στα δίκαια αιτήματα της μαθητικής νεολαίας μας, στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης

Σε ανακοίνωση του, τονίζει «Ένα εξάμηνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ήταν αρκετό για να μας δείξει την ακραία, νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που ασκείται υπέρ των λίγων, των τραπεζών και του κεφαλαίου και την ακροδεξιά κοινωνική ατζέντα που εφαρμόζει σε όλους τους θεσμούς, στις δομές του κράτους στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ενταγμένη σε αυτή την πολιτική είναι και όλες οι παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας που θέλουν να θίξουν και να καταργήσουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας. Οι τελευταίοι νόμοι που αφορούν την παιδεία, θίγουν το δημόσιο ρόλο του Πανεπιστημίου, πλήττουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με προώθηση της ταξικής επιλογής μέσω των προγραμμάτων σπουδών και της οργάνωσης σπουδών και μέσω των εξεταστικών συστημάτων και της παραπαιδείας.»

Παράλληλα επισημαίνει «Στην πρωτοβάθμια παιδεία οι αλλαγές δεν βοηθούν την παραγωγική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών στην κοινωνικοποίησή τους. Το μέτρο της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην ουσία καταργείται αφού δεν υποστηρίζεται ούτε οικονομικά ούτε τεχνικά. Σ’ αυτή την κατάσταση έχουμε το ελπιδοφόρο μαθητικό κίνημα που τον τελευταίο καιρό με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων και της κινητοποιήσεις τους ξυπνούν μια κοιμισμένη και παραζαλισμένη κοινωνία.»

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης

Ένα εξάμηνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, ήταν αρκετό για να μας δείξει την ακραία, νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που ασκείται υπέρ των λίγων, των τραπεζών και του κεφαλαίου και την ακροδεξιά κοινωνική ατζέντα που εφαρμόζει σε όλους τους θεσμούς, στις δομές του κράτους στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ενταγμένη σε αυτή την πολιτική είναι και όλες οι παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας που θέλουν να θίξουν και να καταργήσουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας. Οι τελευταίοι νόμοι που αφορούν την παιδεία, θίγουν το δημόσιο ρόλο του Πανεπιστημίου, πλήττουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με προώθηση της ταξικής επιλογής μέσω των προγραμμάτων σπουδών και της οργάνωσης σπουδών και μέσω των εξεταστικών συστημάτων και της παραπαιδείας.

Στην πρωτοβάθμια παιδεία οι αλλαγές δεν βοηθούν την παραγωγική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών στην κοινωνικοποίησή τους. Το μέτρο της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην ουσία καταργείται αφού δεν υποστηρίζεται ούτε οικονομικά ούτε τεχνικά. Σ’ αυτή την κατάσταση έχουμε το ελπιδοφόρο μαθητικό κίνημα που τον τελευταίο καιρό με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων και της κινητοποιήσεις τους ξυπνούν μια κοιμισμένη και παραζαλισμένη κοινωνία.

Θέτουν τα ζητήματα της έκφρασης του Δημόσιου Σχολείου, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, του περιεχομένου των σπουδών, της οργάνωσης των σπουδών, του εξεταστικού συστήματος και της παραπαιδείας. Είμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε πολιτικά τα δίκαια αιτήματα της μαθητικής νεολαίας μας.

Υποστηρίζουμε τα παιδιά μας στον αγώνα τους για δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή. Είναι στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν όλους τους πολίτες μιας σύγχρονης, δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας.

Καλούμε και τις υπόλοιπες συλλογικότητες, τους Δασκάλους και Καθηγητές, τα πολιτικά κόμματα, τον Δήμο και τις Δημοτικές Παρατάξεις, τα σωματεία και τους Συλλόγους της πόλης μας, να συνδράμουν σ’ αυτό τον αγώνα. Ιδιαίτερα η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης, η οποία λάμπει δια της ηχηρής απουσίας της, την καλούμε και όλο το γονεϊκό κίνημα να εκφράσει τη στήριξή της σ’ αυτόν τον αγώνα.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις