Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τσίπρας σε Τασούλα: Ας είχαμε και μεις αύξηση κατώτατου μισθού όπως στην Ιρλανδία και θα μιλάγαμε λιγότερο (Video)

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην δευτερολογία του στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα που είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. που ο κατώτατος μισθός του 2020 είναι χαμηλότερος από το 2010 είναι η Ελλάδα ενώ σημείωσε ότι και άλλες χώρες ήταν σε μνημόνια παραπέμπτοντας στο παράδειγμα της Ιρλανδίας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές στην Ιρλανδία, όπου επικράτησε το Σιν Φέιν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η απελθούσα κυβέρνηση ηττήθηκε ενώ η Ιρλανδία είχε ανάπτυξη 6%, η ανεργία ήταν στο 5% με δημόσιο χρέος στο 50%. «Τις έχασε γιατί οι πολίτες δήλωναν ότι δεν είδαν κάποια βελτίωση στη ζωή τους. Η Ιρλανδία μας διδάσκει ότι ούτε οι ρυθμοί ανάπτυξης ούτε το ποσοστό της ανεργίας από μόνα τους φτάνουν για να δουν οι πολίτες βελτίωση στη ζωή τους».

Ενοχλήθηκαν φαίνεται από τα έδρανα της Ν.Δ. και ακούστηκαν διαμαρτυρίες για το χρόνο ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ξεχνούν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλούσε ισάξια και μερικές φορές ίσως και παραπάνω από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας παρενέβη για να πει πως στην Ιρλανδία τηρούν τους χρόνους… Έλαβε όμως πληρωμένη απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα: «Ας είχαμε και εμείς αύξηση στον κατώτατο μισθό, κοινωνικό κράτος όπως στην Ιρλανδία και θα μιλάγαμε λιγότερο»

Συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις