Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Tα fake stories του Χρυσοχοΐδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Tα fake stories του Χρυσοχοΐδη

Aστυνομική βία δεν υπάρχει, όλα λειτουργούν βάσει του συντάγματος και των νόμων, υπεραμύνθηκε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας με θέμα την επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας.

Δύο εξαιρέσεις υπήρξαν, κατά τις οποίες αστυνομικά όργανα παρέκλιναν του νόμου και εξετάζονται, ισχυρίστηκε ο αρμόδιος για την ασφάλεια των πολιτών.  Όχι, δεν είπε ποιές περιπτώσεις εννοεί. Μάλιστα χαρακτήρισε τις επώνυμες καταγγελίες για άσκηση αστυνομικής βίας, τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, fake stories. Δηλαδή, άλλη δουλειά δεν είχαν οι καταγγέλλοντες, να σκέφτονται ιστορίες και να δημιουργούν βίντεο. Αστειότητες!

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι εμπαθής και γι’αυτό δεν βρήκε λόγο να απαντήσει, στις αιτιάσεις, τα επιχειρήματα και τις κριτικές επισημάνσεις του.

Σε ερωτήσεις που δεν συμφέρουν το κράτος των "αρίστων" απαντήσεις δεν  δίνονται. Γίνονται  χαρακτηρισμοί προσώπων για να αποφεύγονται οι απάντησεις.

Εξάλλου, πόσοι  παρακολουθούν Βουλή, εκείνη την ώρα και οποιαδήποτε ώρα να είναι. Ο λαός έχει κουραστεί, δεν παρακολουθεί, όπως άλλοτε τις αντιπαραθέσεις στη σημερινή απαξιωμένη Βουλή. 

Επιπλέον, η πλειονότητα των ΜΜΕ ενεργεί υπέρ του κράτους των «αρίστων» κυβερνητών της ΝΔ. Γιατί να γραφεί ή να ακουστεί, ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις  και κριτική των Γ. Ραγκούση, Δ. Τζανακόπουλου, για την αστυνομική βία που ασκήθηκε στην περίπτωση Ινδαρέ στο Κουκάκι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, στην απέλπιδα προσπάθεια του να φύγουν οι προβολείς από τα ολοένα και συχνότερα δημοσιεύματα στον Τύπο για τις Μεθοδεύσεις στην Προκήρυξη του Διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες που κάνουν μάλιστα λόγο για «μίζα εκατομμυρίων», προέβη σε επόμενη έκθεση του εαυτού του και της κυβέρνησης του.

Μη μπορώντας να εξηγήσει γιατί το πρώτο του μέλημα, τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε το Υπουργείο, ήταν η ακύρωση του διαγωνισμού. Και γιατί στο νέο διαγωνισμό που επαναπροκήρυξε φέρεται να εισήγαγε «φωτογραφικές» προδιαγραφές, που μειώνουν τον ανταγωνισμό και αυξάνουν το κόστος, άφησε αιχμές για δήθεν καταγγελίες κατά του διαγωνισμού ΣΥΡΙΖΑ ...7 μήνες μετά την ακύρωσή του, ενώ ταυτόχρονα τις χαρακτήρισε «μη σοβαρές». Μάλιστα, είπε ότι ως «μη σοβαρές», τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.

Στην έκκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσκομίσει άμεσα τις καταγγελίες, επέλεξε την εκκωφαντική σιωπή και βέβαια ουδέν κατέθεσε.

Ποιά καλύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση, εάν ήταν αληθινές οι καταγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να τις δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες ημέρες της υπουργίας του. Να γίνει ντόρος, να έχουν να μιλάνε στη ΝΔ με απτά παραδείγματα, ότι οι κάκιστοι Συριζομαδουραίοι κυβερνήτες είναι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι με συμφέροντα;

Ερώτημα που θα έθετε ακόμα και ένα μικρό παιδί, αλλά από το μυαλό του Μ. Χρυσοχοΐδη δεν περνά. Και αν περνά, η πραγματικότητα που είναι επίμονη με την αλήθεια, τον έχει ήδη ξεπεράσει. Γι’αυτό και πολλαπλώς εκτίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL