Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Χίος: Έκκληση για θερμαινόμενους χώρους σε πρόσφυγες- μετανάστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χίος: Έκκληση για θερμαινόμενους χώρους σε πρόσφυγες- μετανάστες

Συγκεκριμένα στο σχετικό κείμενο σημειώνεται:

“Στη Χίο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς, αυτό τον καιρό ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα που δεν επιλέξαμε. Στην καρδιά του νησιού υπάρχει ένα πλήθος ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε πρόχειρα παραπήγματα και καλοκαιρινές σκηνές που δεν μπορούν να τους προστατέψουν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά, νεογέννητα βρέφη, έγκυες και λεχώνες, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Καθώς για τις επόμενες μέρες προβλέπεται σφοδρή κακοκαιρία, κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο φορέα (όπως: Δήμος Χίου, Μητρόπολη Χίου, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία κλπ. ) να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΥΤ Χίου να διευκολύνουν τη μεταφορά των ανθρώπων (αιτούντων άσυλο ή πολιτών), από και προς τους χώρους αυτούς.

Με αυτή τη σημαντική και συμβολική κίνηση, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για το χιακό λαό: – λιγότερες διακομιδές στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο -αποφυγή των εντάσεων των διαμενόντων στο ΚΥΤ – τόνωση του αισθήματος ασφάλειας και αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος πολιτικής προστασίας – αποφυγή του διασυρμού της Χίου στα ΜΜΕ Με συνείδηση τόσο της δυσκολίας του εγχειρήματος όσο και της αναγκαιότητας του, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την όποια προσπάθεια.


Με τιμή
Αλληλέγγυοι πολίτες της Χίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL