Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Παραδοχή Πλακιωτάκη: Υπήρξαν push back πριν κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδοχή Πλακιωτάκη: Υπήρξαν push back πριν κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Ο κ. Πλακιωτάκης παρατήρησε, ότι «η Τουρκία δεν τηρεί τους βασικούς όρους της συμφωνίας με την ΕΕ και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο παράγοντα για επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων. Τα στελέχη του Λιμενικού υπερβάλλουν εαυτούς. Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνετε ότι πολλές φορές και λόγω του καιρού αλλά κυρίως λόγω της απροθυμίας της Τουρκίας να εφαρμόσει τη συμφωνία υπάρχουν αυξημένες ροές» ενώ κάλεσε την Ευρώπη «να αναλάβει τις ευθύνες της».https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/754795477&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Διευκρίνισε, ακόμα, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες εμπλοκής στην θάλασσα. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε push back όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι μακριά από το Λιμενικό. Υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν αλλά τότε δεν υπήρχε FRONTEX και παρουσία του ΝΑΤΟ»

"Επειδή είπατε νωρίτερα για το Push Back, εννοείται προ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φυλούσε καν τα σύνορα"  τον ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Με τον κ.Πλακιωτάκη να επιβεβαιώνει ότι εννοούσε προ του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας με τη γνωστή προπαγάνδα της Ν.Δ. ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην λογική των ανοιχτών συνόρων" άρα πότε εννοεί;

Όταν ήταν στην κυβέρνηση ο Αν. Σαμαράς;

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κατσαφάδος 3 Οκτωβρίου του 2019 είχε δημόσια υποστηρίξει τα push back στο Κontra Channel.

Προσπάθεια Γ. Πλακιωτάκη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας, ο Γ. Πλακιωτάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, το υπουργείο με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Γ. Πλακιωτάκης  «αναφέρθηκε σε πρακτικές που «ενδεχομένως» είχαν χρησιμοποιηθεί, κάτι για το οποίο υπήρξαν καταγγελίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν».

Σημειώνει δε ότι «κατέστησε σαφές ότι το Λιμενικό Σώμα τηρεί απαρέγκλιτα τους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και ενεργεί με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL