Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Η χοντροκομμένη ακροδεξιά λογική του Ν. Μηταράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η χοντροκομμένη ακροδεξιά λογική του Ν. Μηταράκη

Δεν πειράζει, ο καθένας θα βρει κάποιον ύποπτο. Μπορεί να είναι ο Ερντογάν, ή οι σατανικές ΜΚΟ, ή ο Τζορτζ Σόρος, ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδεχόμενο να υποκινήθηκαν οι πρόσφυγες από την απελπισία τους δεν περνάει από το μυαλό του κύριου υπουργού. Σωστά.

Διότι 22.000 άνθρωποι που ζουν σε ένα κέντρο με υποδομές για 1.500, μέσα στα σκουπίδια, στο κρύο και στις αρρώστιες, τι λόγο θα είχαν να διαμαρτυρηθούν αν δεν υπήρχε κάποιος να τους υποκινήσει;

Είπε και άλλα ο κύριος Μηταράκης. Δήλωσε ότι η αστυνομία, που έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης σε μικρά παιδάκια, επενέβη γιατί «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών»... Αλήθεια, από ποιον κινδύνευσε η ασφάλεια των πολιτών;

Δεν βγήκαν για να σκοτώσουν ντόπιους οι απελπισμένοι πρόσφυγες της Μόριας, ούτε για να κλέψουν και να λεηλατήσουν τα γύρω χωριά. Και τα ΜΑΤ δεν επενέβησαν για την ασφάλεια των πολιτών. Επενέβησαν για να τους κρατήσουν μαντρωμένους στο Κέντρο.

Τέλος, ο κύριος Μηταράκης θεωρεί ότι τα χθεσινά γεγονότα τεκμηριώνουν την ανάγκη για κλειστά κέντρα κράτησης. Προφανώς πιστεύει ότι το σύρμα θα τους εμποδίζει να διαδηλώνουν για την αθλιότητα στην οποία ζουν και όλα θα είναι πιο ήσυχα.

Αυτή είναι η χοντροκομμένη ακροδεξιά λογική του Ν. Μηταράκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όντες όμηροι της λογικής αυτής, είναι πλήρως ανίκανοι να υλοποιήσουν ένα στοιχειωδώς σοβαρό σχέδιο διαχείρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL