Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο... εμπνευστής της πολυϊδιοκτησίας!

Αποκαλυπτική η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή - Η διαγραφή Ζαγοράκη, η σιωπηρή απομάκρυνση Αυγενάκη και το... μνημόνιο με την UEFA * Γ. Βασιλειάδης: "Τον καλωσορίζουμε στο 2016!"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε προχθές στη Βουλή πως ήταν δική του η ιδέα να κατοχυρωθεί με... νόμο η πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει πρόβλημα να υπάρχουν δύο ή περισσότερες ομάδες υπό τον ίδιο ιδιοκτήτη, αρκεί να τιμωρούνται με πρόστιμα και ποινές μείωσης βαθμών από 5 έως 10 βαθμών στο πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο θα παίζουν... κανονικά!

Αν υποθέσουμε ότι θα τελεσιδικήσει η υπόθεση πριν από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος και οι ΠΑΟΚ και Ξάνθη βρεθούν ένοχοι πολυϊδιοκτησίας, θα έχουν μείωση βαθμών και στο επόμενο πρωτάθλημα;

"Σύμφωνα με την διάταξη μια ομάδα τιμωρείται, αλλά δεν εξοντώνεται. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;" ήταν το ρητορικό ερώτημα του Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Για την υπόθεση θα επιληφθεί η αθλητική Δικαιοσύνη. Ωστόσο έκρινα εγώ προσωπικά ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν δύναται να εξελιχθεί σε κοινωνική. Γι' αυτό απομάκρυνα ευρωβουλευτή μας που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός συλλόγου" είπε αναφερόμενος στην αποπομπή του Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ στην πράξη "απέπεμψε" και τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, που ήταν απών από τη διαδικασία συζήτησης της τροπολογίας, αλλά θα είναι απών και απο τις -όποιες- συναντήσεις γίνουν το επόμενο διάστημα με τις FIFA και UEFA. Έχει, άραγε, η ελληνική κυβέρνηση υφυπουργό Αθλητισμού ή δεν έχει;

Να θυμόσουμε το τι "άκουγαν" οι υφυπουργοί Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέβαλαν για κάποιους λόγους για λίγες μέρες το πρωτάθλημα και ακούμε τώρα τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει το "πονάει χέρι, κόψει χέρι": "Αν το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί, θα υποχρεωθούμε να διακόψουμε τη Σούπερ Λιγκ, γιατί καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από το να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα. Θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου με γνώμονα το κοινό συμφέρον".

Μνημόνιο ενώ υπάρχει επιτροπεία!

Μάλιστα ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι έχει ζητήσει από τους προέδρους της FIFA και της UEFA να συντάξουν από κοινού "μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου", λες και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι υπό την επιτρoπεία των διεθνών συνομοσπονδιών τα τελευταία χρόνια! Την προηγούμενη εβδομάδα οι επιχειρηματίες - παράγοντες των τεσσάρων "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου είχαν συνάντηση με τις FIFA και UEFA. Δεν τον ενημέρωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, που ήταν παρών σ' αυτήν την αδιέξοδη συνάντηση;

"Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους" είπε ο πρωθυπουργός, λες και οι ελληνικές ομάδες, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό φέτος και την ΑΕΚ πέρσι, έχουν οικονομικά κέρδη από τις διεθνείς συμμετοχές τους.

Δηκτικός Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επί ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης σχολίασε σχετικά: "Σήμερα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πετύχαινε με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια. Τη συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, την ανάληψη ευθύνης για την ομοσπονδία, την εφαρμογή του VAR και πολλά άλλα, τα οποία το κόμμα του καταψήφιζε και κατήγγελλε. Συγχαρητήρια, τον καλωσορίζουμε στο 2016! Επίσης απείλησε με Grexit αυτούς που λίγες ημέρες πριν τους είχε μειώσει τη φορολογία -με σκανδαλώδη τρόπο- κατά 50% χαρίζοντάς τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ! Ποιον κοροϊδεύει;".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις