Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.8°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C19.0°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
13 °C
12.7°C16.5°C
1 BF 89%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 67%
Βούτσης: Απόδοση τιμής σε έναν από τους τελευταίους της «Δρακογενιάς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βούτσης: Απόδοση τιμής σε έναν από τους τελευταίους της «Δρακογενιάς»

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Φρίξο Πρωτογερέλλη τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους τελευταίους της «Δρακογενιάς» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι αυτή η γενιά υπήρξε η ραχοκοκαλιά από τις μνήμες, από τις αξίες, από τους αγώνες και από την ιστορική οπτική ενάντια στην αναθεώρηση της Ιστορίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Φρίξος Πρωτογερέλλης θα είναι, όπως υπήρξε και ο ίδιος, πάντα παρών και όχι πρόσωπο ξεχασμένο από τις μνήμες.

Παράλληλα ο τέως Πρόεδρος της Βουλής εστίασε την ομιλία του στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός Προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας, του προοδευτικού κοινωνικοπολιτικού μπλοκ δυνάμεων, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, για να πορευτεί η χώρα μπροστά.

Κάλεσε μάλιστα όλους και όλες σε συστράτευση προκειμένου να δημιουργηθεί, ενόψει και του Συνεδρίου, ένα κόμμα μαζικότερο, κοινωνικά γειωμένο που θα δώσει ένα νέο όραμα στην κοινωνία και θα διεκδικήσει τη νέα διακυβέρνηση του τόπου με στόχο να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο για την Προοδευτική Αλλαγή.

Στην εκδήλωση απηύθυνε ομιλία-χαιρετισμό και ο Φώτης Κουβέλης ως εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας ενώ το παρών έδωσε και η τέως βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Έφυγε ένας από τους τελευταίους της «Δρακογενιάς»

Ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στη ζωή και την προσφορά του Φρίξου Πρωτογερέλλη, τόνισε ότι ο Φρίξος ήταν ένας από τους τελευταίους της «Δρακογενιάς», μαζί με τη σύντροφό του, που όχι μόνο μας έδωσε τα δικά του μηνύματα, τις δικές του αγωνιστικές παρακαταθήκες αλλά είχε μία αδιάλειπτη παρουσία. Κι αυτό παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο για όλες τις γενιές που περάσαν δίπλα από αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν πάντα παρών και θα είναι πάντα δίπλα μας, όχι σαν πρόσωπο ξεχασμένο από τις μνήμες.

Γιατί αυτή η γενιά είναι η ραχοκοκαλιά από τις μνήμες, από τις αξίες, από τους αγώνες και από την ιστορική οπτική ενάντια στην αναθεώρηση της Ιστορίας.

Ανάλυση για την κατεδάφιση της απλής αναλογικής, η οποία αποτελεί αξιακό φορτίο της Αριστεράς

"Η κατεδάφιση της απλής αναλογικής είναι πολύ μεγάλο θέμα και δεν ήταν τυχαίο ότι προχώρησαν σε αυτό πάρα πολύ γρήγορα αφού θέλουν να δώσουν σήματα προς όλες τις κατευθύνσεις", είπε με νόημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε "Με το νόμο που έφερε η Νέα Δημοκρατία μπήκε ξανά η διάταξη πού αποκλείουν συνασπισμός των κομμάτων και των πολιτικών δυνάμεων από τη διεκδίκηση του μπόνους. 

Η Κυβέρνηση μόνη της κατεδάφισε την απλή αναλογική. Στη Βουλή έγινε μία πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση, στην οποία μας δόθηκε και εμάς η ευκαιρία να πούμε ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2016, αμέσως μόλις μπορέσαμε να ψηφίσουμε την απλή αναλογική το κάναμε και για πολιτικούς λόγους με την έννοια ότι βλέπαμε την Ελλάδα μετά τα μνημόνια.

Ξέραμε ότι έπρεπε να διαμορφώσουμε το νομικό πλαίσιο για το πώς θα πορευθεί η χώρα μετά. Και η χώρα μετά έπρεπε και πρέπει να προχωρήσει με ένα προοδευτικό, κοινωνικό-πολιτικό μπλοκ δυνάμεων, το οποίο θα της ανοίξει το δρόμο για την νέα εποχή και θα αντισταθεί στην Δεξιά, η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποτελεί τον πυρήνα του άλλου πόλου.

Θέλουμε να διαμορφωθεί και στην Ελλάδα με την Προοδευτική Συμμαχία, μέσα στους κοινωνικούς χώρους, μέσα στα συνδικάτα, αυτό που προσπαθούν εδώ και χρόνια στην Ευρώπη με τους Πράσινους. Να συγκροτούνται δηλαδή μέτωπα με κυβερνητική προοπτική. Δεν μπορούμε να υπερασπιζόμαστε την απλή αναλογική εάν δεν έχουμε και σχέδιο διακυβέρνησης με όρους απλής αναλογικής."

Ανάγκη διαμόρφωσης ενόψει και του Συνεδρίου του Προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας, του προοδευτικού κοινωνικοπολιτικού μπλοκ δυνάμεων για να πορευτεί η χώρα μπροστά.

"Όλοι μαζί να στρατευθούμε και το εννοώ από καρδιάς, για να έρθουν πολλοί περισσότεροι μέσα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε μαζί και με την προοδευτική συμμαχία για να πάμε σε ένα Συνέδριο ενός κόμματος που θα είναι το ίδιο αλλά θα είναι πάρα πολύ διαφορετικό και καλύτερο.  Πιο μαζικό, πιο κοινωνικά γειωμένο, πιο έτοιμο για να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο και να διεκδικήσει τη νέα διακυβέρνηση του τόπου. Θα έχει δηλαδή στοιχεία που θα εμπνέουν και θα δίνουν ένα καινούργιο όραμα.", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL