Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συκοφαντικές βολές Μητσοτάκη για να κρύψει το αδιέξοδό του στο προσφυγικό

Ενώ ζητά επικαιροποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας - Επιχειρεί, ξανά, να εμφανίσει ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ρεσιτάλ ψευδολογίας επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός επιδιώκοντας να “κουκουλώσει” τις κυβερνητικές ευθύνες για την όξυνση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον καθηγητή Ιστορίας του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ Νάιαλ Φέργκιουσον, επιχείρησε να συκοφαντήσει την προηγούμενη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι “άφηνε οποιονδήποτε να μπει μέσα και έχουμε κληρονομήσει 80.000 αιτήσεις ασύλου υπό εξέταση”. Στο ίδιο πλαίσιο ισχυρίστηκε ότι οι “ροές αυξήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες” ώστε να δικαιολογήσει τη “δύσκολη κατάσταση στα νησιά μας, ειδικά στη Μυτιλήνη και τη Χίο”.

Συν τοις άλλοις αναφέρθηκε ετεροχρονισμένα στην ανάγκη “μίας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο και τις επιστροφές” διαφωνώντας “με τη λογική της συμμαχίας των προθύμων στην Ε.Ε. για το προσφυγικό - μεταναστευτικό”.

Ο Κ. Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας την ανώμαλη προσγείωση της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα, επεσήμανε ότι “η Ευρώπη έχει αποτύχει στο να έχει μία ενιαία στρατηγική στη μετανάστευση” και δήλωσε ότι οραματίζεται “έναν μηχανισμό που οι αποφάσεις θα μπορούν να λαμβάνονται στα σύνορα σε μία ευρωπαϊκή δομή με μοίρασμα του βάρους μεταξύ των κρατών - μελών για όσους είναι πράγματι πρόσφυγες και έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών για όσους δεν είναι”.

Όπως είπε “πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα μοιραζόμαστε τα βάρη. Αυτό δεν είναι απλώς θέμα μιας συμμαχίας των προθύμων, πρέπει να είναι μία ευρωπαϊκή πολιτική. Πρέπει να την υποστηρίξουμε όλοι και, αν είσαι μέλος του Σένγκεν, πρέπει να παίξεις μπάλα”...

Επιπλέον ο πρωθυπουργός -σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg- αφού στηλίτευσε την Τουρκία ότι “χρησιμοποιεί τους ανθρώπους αυτούς ως γεωπολιτικό μοχλό για να πιέσει την Ευρώπη”, προέταξε την ανάγκη “επικαιροποίησης” της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την γειτονική χώρα, καθώς “μπορεί να λειτουργήσει καλά, έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν, πρέπει να επιμείνουμε σε αυτή (σ.σ.: τη συμφωνία)”.

Στον απόηχο δε της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο σημείωσε ότι “πρέπει να αποσυνδέσουμε το μεταναστευτικό από τα άλλα ζητήματα που έχουμε (σ.σ.: με την Τουρκία) και νομίζω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό»...

Κ.Σ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις