Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημόσια Υγεία: Η κατεδάφιση Νο 2

Με το που άλλαξε η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ σταμάτησαν να ασχολούνται με θέματα δημόσιας Υγείας. Από εκεί που προσπαθούσαν να βγάλουν πολιτικό ζουμί κάνοντας την τρίχα τριχιά, τώρα έχασαν εντελώς το ενδιαφέρον τους. Τα κοινωνικά δίκτυα, όμως, βράζουν.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν καταγγελίες για τρεις νοσοκομειακές δομές που οδηγούνται σε διακοπή λειτουργίας. Ένα ολόκληρο νοσοκομείο δηλώνει αδυναμία να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του, με αποτέλεσμα εγχειρήσεις να ματαιώνονται, ασθενείς να βρίσκονται στον αέρα και μια μεγάλη περιοχή της Αθήνας να μένει χωρίς κάλυψη. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα. Χημειοθεραπείες αναβάλλονται. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κλείνουν.

Είναι προφανές ότι η ισορροπία που με τόσο κόπο και προσπάθεια κατάφερε να διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση στη λειτουργία της δημόσιας Υγείας έχει ανατραπεί πλήρως μέσα στους τελευταίους επτά μήνες. Αλλά την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας ετοιμάζεται να εξαγγείλει το σχέδιο για παραχώρηση νοσοκομειακών κλινικών σε ιδιώτες. Εκτός από αυτό, η μόνη δραστηριότητα που έχουμε δει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον χώρο της Υγείας ήταν οι ρουσφετολογικοί διορισμοί στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Η Νέα Δημοκρατία, που κατέστρεψε τη δημόσια Υγεία την περίοδο των δύο πρώτων μνημονίων, με τους υπουργούς να δηλώνουν υπερήφανοι, έχει βαλθεί να μας γυρίσει στα πιο εφιαλτικά χρόνια της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Αυτά είναι τα κατορθώματα του επιτελικού κράτους στην Υγεία. Όλοι ξέρουμε για ποιων το συμφέρον λειτουργεί αυτή η κατάσταση και δεν θα ήθελε κανείς ούτε να σκεφτεί ότι η απαξίωση προωθείται σκόπιμα.

Αλλά, αν τα κανάλια δεν δείχνουν το πρόβλημα, τότε πρόβλημα δεν υπάρχει. Αυτή είναι η βασική λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις