Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ζαχαριάδης: Καταγγέλλουμε τη βία των φασιστών- Απαιτούμε οι αρχές να τιμωρήσουν με βάση τα προβλεπόμενα τους δράστες

«Καταγγέλλουμε τη βία των φασιστών (όπως και κάθε μορφή βίας) και απαιτούμε από τις αρχές να τιμωρήσουν με βάση τα προβλεπόμενα τους δράστες», τονίζει με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε Γερμανός δημοσιογράφος σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά των προσφύγων

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη

Θύμα της ακροδεξιάς βίας έπεσε γερμανός δημοσιογράφος που κάλυπτε το συλλαλητήριο μίσους στο Σύνταγμα κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Καταγγέλουμε τη βία των φασιστών (όπως και κάθε μορφή βίας) και απαιτούμε απο τις αρχές να τιμωρήσουν με βάση τα προβλεπόμενα τους δράστες.

Τι καταγγέλλει ο Γερμανός δημοσιογράφος Τhomas Lacobi 

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Τhomas Lacobi καταγγέλλει πως δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο από ομάδα ακροδεξιών που βρισκόταν στο Σύνταγμα και τον αναγνώρισε καθώς στο παρελθόν έχει κάνει ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.

Είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Angélique Kourounis και είχε δεχθεί και παλαιότερα επίθεση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει προβεί σε κάποια προσαγωγή.

Ο Τhomas Lacobi δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό.

Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος.

Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις