Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
«Το παιχνίδι είναι πουλημένο από τ’ αποδυτήρια» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Το παιχνίδι είναι πουλημένο από τ’ αποδυτήρια» (Video)

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ανθέων 99» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, η κ. Χιωτέλλη επεσήμανε ότι «το παιχνίδι είναι πουλημένο από τα’ αποδυτήρια», επισημαίνοντας ότι για την ξαφνική σύσκεψη στο αεροδρόμιο της Αθήνας μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη, «δεν βγήκε ποτέ προς τα έξω τι ειπώθηκε». Η ίδια επικοινώνησε με τον Δήμαρχο ο οποίος ανέφερε ότι επαναλήφθηκε η συζήτηση για νέα δομή στην Άντισσα. «Εσείς πιστεύετε ότι έκτακτα κατέβασαν για 4 ώρες τους δημάρχους για να τους πουν κάτι που τους είχαν πει πριν από λίγες ημέρες;»https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstonisi.gr%2Fvideos%2F166018691299851%2F&show_text=0&width=560

«Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες των νησιών μας ξέρουν πολύ καλά τι θα γίνει. Δεν θα γίνει αποσυμφόρηση, το ξεκαθάρισε χτες ο πρωθυπουργός. Πετάνε το τυράκι από την κυβέρνηση ότι θα κλείσει η Μόρια, στην πραγματικότητα θα γίνει μία νέα μεγάλη δομή. Κι αυτό δεν το ξέρουν οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες.» τόνισε. «Δεν θα μας πουν ποιο είναι το τυράκι, ενώ πρόκειται να έχουμε κινητοποιήση; Τι τους έταξαν;» αναρωτήθηκε.

«Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει μία δομή σε κάθε Νομό με την πειθώ και τον τσαμπουκά που κάνει εδώ, ώστε σε όλη την Ελλάδα να γίνει αναλογική κατανομή και άρα σε εμάς να αναλογούν 1000 πρόσφυγες με πολύ λιγότερα προβλήματα;» αναρωτήθηκε.

Συντονιστής Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Καραβασίλης: Αιτήματα που εκτονώνουν και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική

Την αντίδραση του συντονιστή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Καραβασίλη προκάλεσε η επιλογή των συνθημάτων της Περιφερειακής Αρχής που φαίνεται να «ξέχασε» στα πανό της το καθολικό αίτημα για αποσυμφόρηση και το «καμία νέα δομή στα νησιά».

Ειδικότερα ο Στ. Καραβασίλης σημειώνει:

«Τα κεντρικά αιτήματα για τις κινητοποιήσεις που έχουν καθολική αποδοχή είναι δύο, «Άμεση αποσυμφόρηση, κανένα νέο κέντρο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου». Η επιλογή συνθημάτων τύπου «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας…», δεν ανταποκρίνονται στα άμεσα αιτήματα που πρέπει και οφείλει η κυβέρνηση να αποδεχτεί. Μετά τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη όπου διατύπωσε την ξεκάθαρη πρόθεση του να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία νέων δομών σε Χίο και Λέσβο παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και την ένταξη τους στα πλαίσια της «Εθνική πολιτικής», μας δίνει την εντύπωση ότι ο Περιφερειάρχης και ορισμένοι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου προσπαθούν απλά να εκτονώσουν τις αντιδράσεις και να στηρίξουν στο τέλος την εγκληματική πολιτική της ΝΔ ως «αναγκαίο κακό».

Πηγη: stonisi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL