Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων / Καταδίκες για την κακοδιαχείρηση κονδυλίων στο ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων / Καταδίκες για την κακοδιαχείρηση κονδυλίων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά από μια νομική διαδικασία που κράτησε τρία χρόνια και χαρακτηρίστηκε από την υπερπροσπάθεια της υπεράσπισης να αποτρέψει το δικαστήριο από το να βγάλει απόφαση -επικαλούμενη διάφορα υποτιθέμενα παράθυρα του νόμου-, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε χθες καταδικαστικές αποφάσεις για πάρα πολλά στελέχη του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, στη δίκη που αφορούσε τη διαχείριση των κονδυλίων του οργανισμού για την καταπολέμηση των νοσημάτων.

Η έδρα, η οποία αποδέχθηκε το σκεπτικό της εισαγγελικής αγόρευσης που είχε χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ως την «εταιρεία off shore του Ελληνικού Δημοσίου», καταδίκασε τον επί πάρα πολλά χρόνια διευθυντή του οργανισμού Θεόδ. Παπαδημητρίου σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της βιοτρομοκρατίας, που αφορούσε την υπόθεση των «εμπιστευτικών ερευνών» κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, όχι όμως το ελαφρυντικό της αποζημίωσης του Οργανισμού.

Ίδια ποινή, 5 ετών, επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Οργανισμού Αγγ. Χατζάκη, στον οποίον αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο Χατζάκης βρέθηκε ένοχος για απιστία κατ’ εξακολούθηση, σε ό,τι αφορά τόσο τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και σειρά συμφωνητικών. Απαλλάχθηκε από την κατηγορία των ψευδών βεβαιώσεων λόγω παραγραφής.

Ποινή τεσσάρων ετών επιβλήθηκε στην αναπληρώτρια διευθύντρια Όλγα Αδράμη, που κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε απάτη και απιστία.

Τέλος, ο ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι που είχε υπογράψει παράτυπη σύμβαση με τον οργανισμό Ν. Νιόβης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργίας σε απιστία.

Λόγω παραγραφής απαλλάχτηκε η πρώην γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ Ελ. Λιάκουρα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές που δόθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση μετέτρεψε το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν ΕΟΔΥ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εξαιρώντας το από τις διαδικασίες προσλήψεων του ΑΣΕΠ και δημιουργώντας την αίσθηση ότι προσπαθεί να επαναφέρει το καθεστώς διαφθοράς της περιόδου που εκδικάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL