Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Στερνό αντίο στον μαέστρο του Βύρωνα Γιώργο Αρβανίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στερνό αντίο στον μαέστρο του Βύρωνα Γιώργο Αρβανίτη

Του Πάνου Τριγάζη*

Από την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 η πόλη του Μπάιρον έγινε φτωχότερη καλλιτεχνικά με την πρόωρη απώλεια του μαέστρου Γιώργου Αρβανίτη σε ηλικία 72 ετών.

Ο σύντροφος Γιώργος, άνθρωπος της Αριστεράς επί πολλές δεκαετίες, έχει ταυτιστεί με την πολιτιστική δημιουργία στον Βύρωνα με πολλούς τρόπους. Είχε διατελέσει διευθυντής της Φιλαρμονικής του Δήμου Βύρωνα, που, δυστυχώς, σήμερα δεν διαθέτουμε, όπως και πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού «Ισιδώρα και Ραϋμόνδος Ντάνκαν» μετά την εκλογή του στη θέση δημοτικού συμβούλου με την παράταξη Κατωπόδη. Διατηρούσε στενές σχέσεις με κορυφαίους συνθέτες, ιδιαίτερα με τον μεγάλο Χρήστο Λεοντή.

Ο Γιώργος Αρβανίτης συμμετείχε ενεργά και στον ΣΥΡΙΖΑ, προηγουμένως και στον Συνασπισμό, με αμείωτη φλόγα και πίστη στις ιδέες και τις αξίες της κοινωνικής και πανανθρώπινης απελευθέρωσης. Θα λείψει και από πολλούς μαθητές του, αφού είχε υπηρετήσει και την μέση εκπαίδευση ως καθηγητής.

Τα τελευταία δύο χρόνια πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη δραστήρια συντρόφισσα στον ΣΥΡΙΖΑ σύζυγό του Χριστίνα Αρβανίτη. Συνεχιστής του καλλιτεχνικού του έργου ο γιος του Θανάσης, με σπουδαίες επιδόσεις από τη θέση του μαέστρου στη Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς. Κηδεία για τον Γιώργο Αρβανίτη, πολιτική ή θρησκευτική, δεν θα τελεστεί, διότι είχε δηλώσει δωρητής σώματος.

Θερμότατα συλλυπητήρια στη Χριστίνα και σε όλη την οικογένειά του, με την δέσμευση ότι θα κρατήσουμε την μνήμη του σ. Γιώργου ζωντανή.

* Ο Πάνος Τριγάζης είναι δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL