Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης δεν «είδε» αστυνομική βία κατά της οικογένειας Ινδαρέ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης δεν «είδε» αστυνομική βία κατά της οικογένειας Ινδαρέ (Video)

Απάντησε στην ερώτηση που του τέθηκε για την οικογένεια Ινδαρέ με στοιχεία κολακευτικά για το υπουργικό του προφίλ και υποσχέθηκε εμμέσως πλην σαφώς και νέα σόου της Αστυνομίας με τις κάμερες.

«Δεν ξέρω που αναφέρεστε. Την πρώτη μέρα που εμφανίστηκα στο υπουργείο είπα ότι το υπουργείο υπερασπίζεται την ασφάλεια και ταυτόχρονα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών».

«Υπό την ηγεσία μου εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση στην Ευρώπη, η 17Ν, ο Επαναστατικός Αγώνας, δεν τραβήχτηκε ούτε ένα αυτί. Ούτε πρόκειται να τραβηχτεί υπό την δική μου ηγεσία».

Υποσχέθηκε ότι θα φύγει όποιος αστυνομικός παρεκτρέπεται μόνο που ως τώρα δεν έχει δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο παρά τα ξεγυμνώματα και τους τραυματισμούς.

«Αν υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του θα είναι εκτός σώματος. Τον επόμενο μήνα ο Συνήγορος του Πολίτη θα έχει την δυνατότητα ανεξάρτητος και αντικειμενικός να κάνει ανακρίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είδε αστυνομική βία και υποστήριξε:

«Καταγγέλθηκε η αστυνομία ότι παραβίασε το άσυλο της κατοικίας. Δεν υπήρξε παραβίαση ασύλου. Υπήρχε Εισαγγελέας. Καταγγέλθηκαν ότι υπήρξαν βασανισμοί, υπέρμετρη βία. Αυτά θα αποδειχθούν. Θα βγει η ιατροδικαστική έκθεση και θα αποδειχθεί. Υπάρχει δικαστήριο το Μάιο και εκεί θα αποδειχθούν όλα».

«Ο Εισαγγελέας που διεξάγει προκαταρκτική έρευνα θα μας πει αν ασκήθηκε υπέρμετρη αστυνομική βία. Εμείς εδώ δεν είμαστε ούτε ιατροδικαστές, ούτε Εισαγγελείς. Να μην κάνουμε δικαστήριο όμως εδώ».

Ωστόσο έσπευσε να καλύψει την αστυνομική βία με την live μετάδοση της ανακατάληψης του Σαββάτου. «Αυτό που είδατε το Σάββατο ήταν τρεις φορές περισσότερο την προηγούμενη φορά».

Επίσης παρόλο που στην περίπτωση της οικογένειας παρεπέμπει στην Δικαιοσύνη, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επιχειρεί να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη κάνοντας υποδείξεις για τις ποινές.

Για το ότι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των παιδιών του κ. Ινδαρέ στην κατάληψη κάτι που εκθέτει τον ίδιο και την ΕΛΑΣ δεν ρωτήθηκε ενώ δύο φορές επικαλέστηκε το Συνήγορο του Πολίτη ότι θα αποφαίνεται αντικειμενικά και προανήγγειλε ότι όλες οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα γίνονται με κάμερες.

O τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης απευθύνει ερώτημα στον Μ. Χρυσοχοϊδη αν έχει πάει ο φάκελος που αφορά την οικογένεια Ινδαρέ στον Συνήγορο του Πολίτη, ακόμα ο υπουργός δεν έχει απαντήσει.

Κατ. Μπρέγιαννη

Το βίντεο ντοκουμέντο από την σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ

https://www.youtube.com/embed/mxsnf00J0F8?rel=0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL