Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Πρόεδρος της Δημοκρατίας με... "α-μπε-μπα-μπλομ" του Κυριάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με... "α-μπε-μπα-μπλομ" του Κυριάκου

Το πώς αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθύνη της εξουσίας φαίνεται μεγαλοπρεπώς και από τη διαχείριση αναζήτησης του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάει στα βουνά για αυτοσυγκέντρωση, λέει, ώστε να σκεφτεί νηφάλιος στον καθαρό αέρα ποιος είναι ο καλύτερος.

ΓΥΡΝΑΕΙ, διαρρέει ένα δυο ονόματα και περιμένει αντιδράσεις. Το κάνει μία, το κάνει δύο, το κάνει τρεις και το ξεφτίλισε τελείως το θέμα, με αποκορύφωμα τη διαρροή του ονόματος του Βαγγέλη Βενιζέλου ως καταλληλότερου! Ενός αποτυχημένου πολιτικού, χωρίς ιδεολογία και αρχές, χωρίς συμπάθειες στη συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης, που όχι δεν μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, αλλά θα υπονομεύσει σοβαρά και τον θεσμό.

Η ΑΣΕΒΕΙΑ προς τους πολίτες και το πολιτικό σύστημα είναι προκλητική και επικίνδυνη. Ο νέος πρωθυπουργός δείχνει να απολαμβάνει τις ηδονές της εξουσίας του. Χωρίς κύρος, αναλίσκεται σε παιχνίδια για τη μακροημέρευσή του, αδιαφορώντας για τη ζητούμενη σε τόσο δύσκολους καιρούς εθνική ενότητα.

ΠΟΤΕ δεν εξήγησε τους λόγους που ένας προερχόμενος από τη Ν.Δ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παλιός νομικός σύμβουλος του ιδρυτή της, ο οποίος προτάθηκε και είναι αποδεκτός από την αξιωματική αντιπολίτευση, ολοκληρώνοντας την πρώτη πενταετή θητεία του κρίνεται ακατάλληλος για να συνεχίσει, όπως συνέβη με τις περιπτώσεις του Στεφανόπουλου και του Παπούλια.

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ που έχει η θέση για το πολιτικό μας σύστημα δεν επιτρέπει απαντήσεις του τύπου «γιατί έτσι μου αρέσει» όταν καμιά από τις εναλλακτικές λύσεις με τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν υπερέχει σαφώς του Πρ. Παυλόπουλου, που έχει πλέον και την εμπειρία για να ασκήσει όσο αποτελεσματικότερα γίνεται τα καθήκοντά του.

ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ δεν βρίσκεται σε διαδικασία περιπάτου, θερινών ή χειμερινών διακοπών. Βρίσκεται χωρίς πραγματικούς συμμάχους απέναντι σε έναν επιθετικό γείτονα που αλωνίζει κυριαρχώντας στη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη ως μεγάλος παίκτης στη διεθνή σκακιέρα και τον προτιμούν για στήριξη τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πούτιν!

ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ άραγε τις συνέπειες βλέποντας τη χώρα εκτός παιχνιδιού κι αυτός επιλέγει να παίζει «α-μπε-μπα-μπλομ» με το όνομα του νέου Προέδρου; Δυστυχώς, το μόνο που σκέφτεται είναι το επόμενο γουικέντ στα χιόνια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL