Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.4°C19.3°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.6°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C17.4°C
0 BF 82%
Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν για την στήριξη Μητσοτάκη στη δολοφονία Σουλεϊμανί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν για την στήριξη Μητσοτάκη στη δολοφονία Σουλεϊμανί (Video)

Το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράν και Ελλάδας που προέκυψε μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ  επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο Open.

Να σημειωθεί ότι με την δήλωση του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει την εθνική γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας που είναι πάγια φιλειρηνική ενώ απέχει και από την στάση της Ευρώπης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το ρεπορτάζ που είχε μεταδώσει ο δημοσιογράφος του Open, Χρήστος Τσιγουρής, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της επιβεβαίωσε ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας:

«Μάλιστα. Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν (σ.σ. Ζαρίφ), ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει»

«Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει και με χαρά θα τον ακούσω».

Επειδή η επιχείρηση αποσιώπησης συνεχίζεται από την κυβέρνηση η οποία δεν έχει ενημερώσει σχετικά και επειδή ο κ. Δένδιας στο τουίτερ του ανέβασε διάφορα σημεία της συνέντευξης εκτός από το συγκεκριμένο. Το θεωρεί άραγε άνευ σημασίας;

Ακολουθεί η δήλωση Μητσοτάκη από την συνέντευξή του στο Atlantic Council

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL