Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δύο εκατομμυριάκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύο εκατομμυριάκια

Ούτε καν τα σχολεία της ομογένειας ώστε να μαθαίνουν τα Ελληνοαμερικανάκια τη γλώσσα των παππούδων τους, αλλά μια Θεολογική Σχολή με σκοτεινό παρασκήνιο και μόνο σοβαρό εχέγγυο τη στήριξη του κ. Διαματάρη, ανθρώπου του στενού πυρήνα της οικογένειας Μητσοτάκη που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από υφυπουργός όταν διαπιστώθηκε ότι το βιογραφικό του ήταν φέικ.

Η επιλογή αυτή δείχνει αν μη τι άλλο, πώς εννοεί η παρούσα κυβέρνηση τη σχέση με τους ομογενείς, ως μια σχέση καθαρά πελατειακή με ενδιάμεσο την Εκκλησία.

Θα αντιτάξει κανείς ότι τα δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως είναι ψίχουλα -πίνατς για να συνεννοούμαστε και με τον κ. Διαματάρη- σε σχέση με τη δέσμευση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός να αγοράσει η χώρα 24 αεροσκάφη F35 έναντι 3 δισ. ευρώ, πάνω από 1,5 μονάδα του ΑΕΠ δηλαδή, όπως παραδέχθηκε καμαρώνοντας ο υπουργός Άμυνας. Γεγονός πάντως παραμένει ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε στις ΗΠΑ με άδεια χέρια. Με άδεια χέρια γύρισε όμως.

Ενάμιση χρόνο μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η παρούσα κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, με τις παλιές δοκιμασμένες συνταγές που οδήγησαν στη χρεωκοπία, για να επιστρέψουμε στους καιρούς της κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL