Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ο Τραμπ σπέρνει πολέμους για να επανεκλεγεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τραμπ σπέρνει πολέμους για να επανεκλεγεί

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ πρώτα τα γεγονότα, μέχρι του σημείου που ο Πρόεδρος Τραμπ, χωρίς να ενημερώσει εκπροσώπους του Κογκρέσου όπως απαιτείται, διέταξε τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί στο Ιράκ. Γιατί το έκανε; Ήταν -είπε- αντίποινα για την εισβολή (άοπλων) Ιρακινών στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Σκοτώθηκε κανείς Αμερικανός εκεί; Απ' όσο ξέρουμε, κανένας.

ΓΙΑΤΙ όμως εξοργίστηκαν οι Ιρακινοί και εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία; Αυτό που δεν λέει ο Λευκός Οίκος είναι ότι προηγουμένως, στις 29 Δεκεμβρίου, μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν βάσεις της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ σκοτώνοντας 25 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 55!

ΣΥΝΕΠΩΣ οι Αμερικανοί ήταν από πάνω. Σκότωσαν 25 και τραυμάτισαν 55 έναντι μιας διαμαρτυρίας στην πρεσβεία τους! Γιατί συνέχισαν με μια τόσο παρακινδυνευμένη επιχείρηση, που απειλεί να θέσει εκτός παντός ελέγχου την κατάσταση σε όλη τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο ολόκληρο;

Ο ΤΡΑΜΠ είπε ότι ήταν αυτοάμυνα και ότι τον σκοτώσαμε για να σταματήσει ο πόλεμος και όχι για να αρχίσει! Θρασύτατος και εξαιρετικά επικίνδυνος.

ΚΑΙ ΤΙ έκανε όταν το Ιράν απείλησε με αντίποινα; Διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν, ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979 (!), τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους.

ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ότι ορισμένοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό». Καταλάβατε; Αν, για παράδειγμα, ήμασταν εμείς στη θέση του Ιράν, θα βομβάρδιζε και την Ακρόπολη!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ; Μετά ο αρχηγός του αμερικανικού ναυτικού στο Ιράκ έστειλε επιστολή στον Ιρακινό Πρόεδρο αναφέροντας ότι σεβόμαστε την απόφαση να αποχωρήσουμε από το Ιράκ και θα το πράξουμε σύντομα. Και πιο μετά; Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη επιστολή! Ποιοι κυβερνούν τελικά τις ΗΠΑ;

ΦΟΒΟΜΟΥΝ ότι ο κόσμος που γνωρίζαμε θα κινδυνεύσει σοβαρά αν ο Τραμπ καταφέρει να επανεκλεγεί Πρόεδρος. Λάθος. Ο κόσμος θα κινδυνεύσει σοβαρά πριν ο Τραμπ επανεκλεγεί, για να επανεκλεγεί σε ατμόσφαιρα αναστάτωσης και πολέμου, ώστε να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και να χειραγωγήσει τους Αμερικανούς πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL