Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ο νεοφιλελευθερισμός του Κ. Μητσοτάκη και τα νέα χαράτσια των τραπεζιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο νεοφιλελευθερισμός του Κ. Μητσοτάκη και τα νέα χαράτσια των τραπεζιτών

Η κατανόηση του ενός προς τον άλλον, διατυμπανίζουν ότι φέρει περισσότερα κέρδη και στις δύο πλευρές. 

Ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική περίοδο πόνταρε εκτεταμένα σε αυτό το ιδεολόγημα.

Πρόσφατα άδραξε την ευκαιρία σε συνάντηση του με τους τραπεζίτες και θέμα τις υπερ-χρεώσεις που επέβαλλαν σε κατόχους πιστωτικών- χρεωστικών καρτών, να τους τρίξει -τάχα- τα δόντια να μην προβούν σε αυτές.

Οι τραπεζίτες δεν ακύρωσαν το προσοδοφόρο μέτρο, απλά "πάγωσαν" για λίγο καιρό τις υπερ-χρεώσεις προς τους πελάτες τους.  

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε "καπέλο" πέντε ευρώ στους πελάτες της που διαθέτουν e-banking.

Οι πελάτες της λαμβάνουν  την ίδια ημέρα, μέιλ από την τράπεζα, όπου τους ενημερώνει για το χαράτσι των πέντε ευρώ που τους επιβάλλει, χωρίς- εννοείται-να τους έχει  προηγουμένως προειδοποίησει και χωρίς να το αιτιολογεί, επειδή έτσι γουστάρει ο νεοφιλελευθερισμός που προωθεί με όλες του τις δυνάμεις και τις συμμαχίες με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας,ο κ. Μητσοτάκης.

Βέβαιο είναι ότι την πρακτική της Πειραιώς θα ακολουθήσουν και οι επόμενες συστημικές τράπεζες. Πελάτες των επόμενων συστημικών τραπεζών, αναμείνατε στο μέιλ σας. 

Μετά τις αυξήσεις των απολύσεων, τη μείωση των συμβάσεων αορίστου χρόνου και την αύξηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κ.α, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει απροκάλυπτα πλέον τη συνδρομή της στους τραπεζίτες για την απόκτηση περισσότερων κερδών με το νέο χαράτσι που τους επιτρέπει να επιβάλλουν. 

Τα ανιστόρητα και ανερμάτιστα επιχειρήματα του πρωθυπουργού περί κοινών συμφερόντων του λαού και των τραπεζιτών, των εργαζομένων και των αφεντικών προεκλογικά και μετεκλογικά για να υποστηρίξει την ακραιφνώς νεοφιλελεύθερη πολιτική του ιδεολογία, αν δεν το έχει καταλάβει, να τον βοηθήσουμε να το κατανοήσει, έχουν σωριαστεί σαν χάρτινος πύργος από τραπουλόχαρτα. 

Επειγόντως πρέπει να εφεύρει νέα επιχειρήματα που να εξυπηρετούν την πολιτική κοσμοθεωρία του. Τα προηγούμενα, πάλιωσαν, πλέον δεν πείθουν και αυτούς που έχουν την καλύτερη των προθέσεων απέναντι του.

Και αυτό, γιατί βιώνουν καθημερινά την επιζήμια πολιτική του, ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, μαθητές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL