Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Η πανωλεθρία του Κυριάκου Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πανωλεθρία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για τον Κ. Μητσοτάκη τα πράγματα είναι απλούστατα!

Καρατομεί το διοικητή αυτοκινητοδρόμων Αττικής και κινεί διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών, για να καλύψει το χθεσινό φιάσκο του κλεισίματος  της Εθνικής Οδού.

Πλέον κανείς δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για την αδιαφορία που επέδειξε ο πρωθυπουργός και το επιτελικό του κράτος για να μην ζήσουν, όσα έζησαν χθες χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και στα μη ηλεκτροδοτούμενα σπίτια τους, από την κακοκαιρία που είχαν προβλέψει ημέρες πριν οι μετεωρολόγοι.  

Εξάλλου, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, τα προβλήματα βρίσκονται σε άλλα πεδία και όχι στην πρόνοια του κράτους να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για τους πολίτες του σε μια προβλεπόμενη μάλιστα από τους μετεωρολόγους κακοκαιρία.

Τα προβλήματα του είναι το πρόσωπο που θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Για το μεν πρώτο τα σύννεφα είναι πολύ πυκνά στο Μαξίμου, καθώς στο κόμμα της ΝΔ η συναίνεση σε ένα πρόσωπο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη πολιτική εξίσωση, καθώς υπάρχουν στρατόπεδα εντός του κόμματος με διαφορετικές επιλογές προσώπων, αλλά και ΜΜΕ που προτάσσουν και πιέζουν για συγκεκριμένες επιλογές προσώπων.

Και αυτά την ώρα που η κυβέρνηση σε αντίθεση με προηγούμενες πολιτικές περιόδους δεν χρειάζεται τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να περάσει η επιλογή της στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Χθες ο άρτι αφιχθείς  από τις διακοπές του για τα Χριστούγεννα πρωθυπουργός και ενώ η χώρα ήταν κομμένη στα δύο εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης του να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Θέμα συζήτησης η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μείζον ζήτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως θα πάψει να ισχύει η απλή αναλογική.

Και αυτό γιατί ξέρει ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του στους περίπου έξι  μήνες που κυβερνά, κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για τα λαϊκά στρώματα.

Τα λαϊκά στρώματα, που αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και δεσμεύτηκε προεκλογικά εν μέσω ισχυρής προπαγάνδας από την πλειοψηφία των ΜΜΕ που τον στηρίζουν και εξακολουθούν, ότι θα τα ενισχύσει όταν γίνει πρωθυπουργός, πλουσιοπάροχα, όχι μόνο δεν τα ενίσχυσε, αλλά τους στέρησε εφέτος όσα τους έδωσε (ψίχουλα τα έλεγαν απαξιωτικά! Και ας μην ήταν) η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ενόψει και των επιπλέον μέτρων άγριας λιτότητας που σχεδιάζει για τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, σημαντικό μέρος των οποίων έπεισε με επικοινωνιακές πομφόλυγες ότι αποτελούν τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα, λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την επερχόμενη εκλογική του πανωλεθρία.

Μόνο που οι πανωλεθρίες, όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, σε βρίσκουν εξαιτίας μεγάλων προσωπικών σφαλμάτων.

Είναι ένα μάθημα ζωής που ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει, αλλά έχει το χρόνο μπροστά του για να το ζήσει και εντέλει- αν το επιλέξει- να λάβει πολλά χρήσιμα διδάγματα για τη ζωή και την πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL