Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη

Έτσι κάθε φορά μας εξηγεί τι συνέβη: Στην ΑΣΟΕΕ, που χτύπησε φοιτήτριες και φοιτητές, έπρεπε να ακυρώσει το σχέδιο των μπάχαλων να κάψουν την Αθήνα. Στα Εξάρχεια, όπου εξευτέλισε συλληφθέντες, πολεμούσε δύο ώρες και έπρεπε κάπως να εκτονωθεί. Στο Κουκάκι ο σκηνοθέτης προσπάθησε να αφοπλίσει αστυνομικό και οι γιοι του πετούσαν έπιπλα από την κατάληψη.

Όλα αυτά είναι ικανοποιητικές εξηγήσεις όταν υπάρχει ένας στρατός από κανάλια και ιστοσελίδες που θα βεβαιώσουν ότι τις βρήκαν ικανοποιητικές.

Όταν υπάρχουν τουλάχιστον δύο πρώην χουντικοί υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πολυάριθμοι κοινοβουλευτικοί κλόουν της Ν.Δ., πρόθυμοι να μας εξηγήσουν πόσο απαραίτητη είναι η αχαλίνωτη αστυνομική αυθαιρεσία και οι πυροβολισμοί εξ επαφής στον αριστερό μαστό για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.

Το πρόβλημα της αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη είναι ότι, παρά τον τελειοποιημένο εξοπλισμό της, δρα σαν να μην υπάρχουν στον κόσμο κινητά τα οποία μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και Διαδίκτυο, όπου όλα αυτά μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Και έτσι, κάθε φορά που χτίζει ένα βολικό αφήγημα, σχεδόν αμέσως εμφανίζονται και τα στοιχεία που την εκθέτουν άσχημα. Αυτό έχει συμβεί, και πάλι, από προχθές.

Ας δει λοιπόν ο Χρυσοχοΐδης μήπως πρέπει να μας κόψει και το Ίντερνετ. Γιατί αλλιώς δεν τη βλέπουμε να καρποφορεί τη μάχη κατά της ανομίας.

Όλο και κάτι που θα ανατρέπει το αφήγημα της αστυνομίας θα βγαίνει στη φόρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL