Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Κουμουτσάκος κατά Σημίτη για τη συμφωνία του Ελσίνκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κουμουτσάκος κατά Σημίτη για τη συμφωνία του Ελσίνκι

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε την ανάγκη ομοψυχίας και ενότητας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα όπως είπε, που η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις της.

Στο σημείο αυτό, και απαντώντας στον κ. Σημίτη χωρίς να τον κατονομάσει, ο οποίος είχε κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για τη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χρειάζεται ομοψυχία και ενότητα εντός της χώρας, απέναντι στην έντονη τουρκική προκλητικότητα. Και για αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά μαζί και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, χτίζουν στο εσωτερικό το τελευταία διάστημα ένα τείχος εθνικής ενότητας απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα. Γι αυτό, ακούστηκε ως ατόπημα, κάτι που έγινε χθες. Την ώρα της ανάγκης εθνικής ομοψυχίας, ακούστηκαν κάποιες φωνές διχαστικής μικροψυχίας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής παραφωνία, μια μικρή παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε αμέσως».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για μύθους και αλήθειες που πρέπει όχι τώρα αλλά κάποια στιγμή να συζητηθούν.

«Θα πρέπει κάποτε, όμως όχι τώρα, όχι αυτή τη στιγμή, να γίνει μια νηφάλια και με παρρησία ανοιχτή συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους του Ελσίνκι. Είμαι σίγουρος ότι τότε θα έχουμε πολλά να πούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και έθεσε τρία ερωτήματα:

«-Ποια είναι για παράδειγμα τα άλλα συναφή θέματα στις συνοριακές διαφορές που αναφέρονται στη παράγραφο 4 των συμπερασμάτων του Ελσίνκι;

- Γιατί η παράγραφος 12 που είναι αφιερωμένη στη Τουρκία, αναφέρεται μόνο στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης που θα έπρεπε να εκπληρώσει η Τουρκία για να γίνει μέλος της ΕΕ και

-Γιατί από το 1999-2004 δεν είχε συμφωνηθεί συνυποσχετικό μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος, και κατηγορείται η τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν το έκλεισε το συνυποσχετικό μέσα σε λίγους μήνες;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL