Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Η κυβέρνηση διώχνει 4.000 για να πάρει 500 / Αλ.Τσίπρας: "Επικοινωνιακό σόου με τους νέους επιστήμονες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση διώχνει 4.000 για να πάρει 500 / Αλ.Τσίπρας: "Επικοινωνιακό σόου με τους νέους επιστήμονες"

Την υποκρισία και το πρόσφατο επικοινωνιακό σόου του υπουργείου Εργασίας με τους 500 νέους πτυχιούχους που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα απασχόλησης για την καταπολέμηση του brain drain κατέδειξαν με σαφή τρόπο εκπρόσωποι των 4.000 νέων επιστημόνων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε έναν μήνα και δεν πρόκειται να ανανεωθούν!

Οι εκπρόσωποι των νέων επιστημόνων, που εργάζονται από πέρυσι σε ειδικό πρόγραμμα για μεταπτυχιακούς φοιτητές χρηματοδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ στελεχώνοντας βασικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, παρέθεσαν όλα τα γεγονότα όπως προκύπτουν από τις διαδοχικές συναντήσεις τους με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Διώχνει 4.000 για να πάρει 500» τόνισαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των νέων επιστημόνων από 22 έως 29 ετών -όλοι κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού και πολλοί εξ αυτών και διδακτορικού- στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στην τομεάρχη Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Εξοργιστική αναντιστοιχία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μίλησε για «εξοργιστική αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επικοινωνία», συνόψισε την κατάσταση ως εξής:

«Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για το brain drain για 500 επιστήμονες με 3.000 ευρώ. Δηλαδή τους 4.000 που είναι ήδη μέσα δεν τους ανανεώνουμε, μειώνουμε τα κονδύλια στον ΟΑΕΔ ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόγραμμα στο μέλλον και, για να είμαστε καλά με την εικόνα μας, κάνουμε ένα επικοινωνιακό σόου» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι των 4.000 νέων επιστημόνων σημείωσαν από την πλευρά τους πως αυτό θυμίζει τις παλιές εποχές, τότε που ένα κόμμα που ερχόταν στην εξουσία είχε τη δυνατότητα αθρόων διορισμών στις ΔΕΚΟ. Τώρα, τόνισαν, αντί γι’ αυτό, δημιουργούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα με καλούς μισθούς ώστε να διατηρηθεί η παλιά πρακτική.

Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν όσοι έχουν κάποια οικογενειακή και κομματική σχέση με στελέχη της κυβέρνησης, κάτι για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε με νόημα: «Όσοι δεν μπόρεσαν, δηλαδή, να μπουν στους μετακλητούς».

Άλλα ο Βρούτσης, άλλα ο Μηταράκης

Σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια είναι η απάντηση που τους δίνει η κυβέρνηση, η αντιπροσωπεία των νέων επιστημόνων σημείωσε ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Ανέφεραν πως άλλες απαντήσεις δίνει ο υπουργός Γ. Βρούτσης και άλλες ο Ν. Μηταράκης. Συγκεκριμένα, είπαν ότι ο Γ. Βρούτσης στη Βουλή απάντησε πως πρέπει να ενταχθούν και νέα άτομα σε κάποιο καινούργιο πρόγραμμα, το οποίο, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει, ούτε έχει προσδιορίσει τον χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Από την άλλη πλευρά, οι νέοι επιστήμονες μιλώντας για τον υφυπουργό Εργασίας σημείωσαν: «Μας είπε ψέματα ο κ. Μηταράκης. Μας είπε ότι ένα μέρος του ποσού δόθηκε στο κοινωνικό μέρισμα», κάτι που χαρακτήρισαν ως «εξωφρενικό». Και σ' αυτό το σημείο εξήγησαν το εξής: «Η ουσία είναι ότι η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Ηλιόπουλος είχαν σχεδιάσει το πρόγραμμα βασιζόμενοι, αν δεν κάνω λάθος, στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL