Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημ. Τζανακόπουλος: Ο κος Μητσοτάκης, σε πανικό, στρατιωτικοποιεί το κράτος (Video)

"Ξεκίνησε με την κατάργηση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής περνώντας τις αρμοδιότητες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δημιούργησε μετά τον συντονιστή στο Υπ. Εθνικής Άμυνας περνώντας εκεί αρμοδιότητές του Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Τώρα φέρνει τροπολογία που αλλάζει ξανά τις αρμοδιότητες" ανέφερε ο Δημ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι η ΝΔ ευρισκόμενη σε πανικό πάει να στρατιωτικοποιήσει το κράτος.

Κύρια σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α΄ Αθήνας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»:

Για την τροπολογία για το προσφυγικό

Η ΝΔ επιλέγει να οδηγήσει το πράγμα στα όριά του γιατί είναι οριακή η επιλογή να καταθέσει τελευταία στιγμή μια απαράδεκτη νομοθετική ρύθμιση, με τρόπο αιφνιδιαστικό και παρά το γεγονός ότι είχατε διαβεβαιώσει την αρμόδια επιτροπή ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί καμία τροπολογία.

Πιστεύω ότι ούτε ο Υπουργός, ούτε ο Υφυπουργός, γνώριζαν ότι θα κατατεθεί η τροπολογία.

Αποδεικνύεται δηλαδή, από το γεγονός ότι δεν γνωρίζατε για την κατάθεση της τροπολογίας, ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στον απόλυτο πανικό. Αυτοσχεδιάζει, κινείται χωρίς πυξίδα και όλα αυτά στις πλάτες των τοπικών κοινωνιών στις πλάτες των προσφύγων και τελικά στις πλάτες όλων των πολιτών.

Ξεκίνησε με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής περνώντας τις αρμοδιότητες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δημιούργησε μετά τον συντονιστή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περνώντας εκεί αρμοδιότητές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τώρα φέρνει τροπολογία που αλλάζει ξανά τις αρμοδιότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα μέσα που τον στηρίζουν ξεσήκωσαν έναν απίστευτο επικοινωνιακό ντόρο για τη δημιουργία θέσης εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Τώρα παίρνει αυτές τις αρμοδιότητες και τις αναθέτει στον εθνικό συντονιστή. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί λόγω των ακροδεξιών ιδεοληψιών κάποιων στο εσωτερικό της κυβέρνησης που ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να ακολουθεί.

Η ΝΔ ευρισκόμενη σε πανικό πάει να στρατιωτικοποιήσει το κράτος. 

Είναι πρωτάκουστο να παρακάμπτεται η αυτονόητη διάκριση μεταξύ ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας και να παραβιάζεται ευθέως η ιεραρχία και των δύο με το ορισμό ενός εθνικού συντονιστή που θα έχει τη δυνατότητα να εντέλει όλα τα σώματα. Παραβιάζονται τα αυτονόητα του συντάγματος, των νόμων και της ίδιας της δημοκρατίας.

Δεν είναι δυνατόν να προβλέπεται η δυνατότητα για απευθείας ανάθεσης έργων γενικώς και αορίστως και ανεξαρτήτως κόστους.

Πίσω από αυτό κρύβεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει τα κλειστά κέντρα και εσείς θέλετε με απευθείας αναθέσεις να τα κατασκευάσετε και να κάνετε και πάρτι.

Η ΝΔ δεν είχε την απαραίτητη διάθεση συναίνεσης

Η ΝΔ δεν είχε την απαραίτητη διάθεση συναίνεσης όταν με δική μας πρωτοβουλία ήρθε η σύμβαση για την αναβάθμιση των F16 . Τότε η ΝΔ ξεσήκωσε έναν αδιανόητο θόρυβο κατά μιας πρωτοβουλίας την οποία τώρα έρχεστε να υιοθετήσετε και να επαινέσετε.

Αυτή είναι μια περίτρανη απόδειξη της ακραίας υποκρισίας από την οποία διακατεχόταν η πολιτική λογική του κ. Μητσοτάκη σε μια σειρά από ζητήματα.

Η εξωτερική πολιτική και η εθνική άμυνα είναι πεδία που εφάπτονται αλλά δεν ταυτίζονται. Υπάρχουν φωνές που καλούν τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν μια επιστροφή στο παλιό και αποτυχημένο δόγμα της κούρσας των εξοπλισμών. Αυτήν τη λογική πρέπει να την αποφύγουμε.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια