Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Ρήγας: Θετική η στήριξη της Ε.Ε. - Να γίνει η ευρωμεσογειακή διάσκεψη στην περιοχή (Video)

Σε σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση της Ε.Ε. σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας στον ΑΝΤ1 ωστόσο εξήγησε ποια βήματα πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας.

«Η Τουρκία εμφανίζει αυτή την αγριότητα με τον τρόπο που διαμορφώνει τα πράγματα στην περιοχή, με βάση την απαράδεκτη συμφωνία της με την Λιβύη, αλλά αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και είναι ευθύνη της κυβέρνησης ότι  δεν αντιλήφθηκε γρήγορα τα πράγματα» και εξήγησε ότι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία διότι «η παρουσία της χώρας τα προηγούμενα χρόνια με τον East Med είναι αυτό που ωθεί την Τουρκία στην συμπεριφορά αυτή.

Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι «χρειάζεται να γίνει η σύσκεψη Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρος – Αμερικής. Ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί η αλλαγή στάσης των Αμερικανών σε σχέση με την Συρία. Τον Μάρτιο που θα γίνει νέα διαπραγμάτευση, πρέπει να πιεστεί η Ιταλία για να πάρει θέση. Όλη την επόμενη περίοδο πρέπει να αυξηθεί η πίεση και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να προχωρήσει στην ευρωμεσογειακή διάσκεψη.

Ο Διαματάρης έγραφε ότι ο Πάιατ ήταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ!

Και υπενθύμισε ότι: την προηγούμενη περίοδο ο κ. Διαματάρης έγραφε ότι ο κ. Πάιατ ήταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να απομακρυνθεί.

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι δεν μπορούμε να πάνε σε αυτή τη φάση στην Χάγη γιατί προϋποθέτει την συμφωνία των δύο μερών Ελλάδας – Τουρκία. Όταν είμαστε σε τέτοια όξυνση δεν μπορούμε να πάμε στη Χάγη και δεν μπορούμε να μιλάμε για Εθνικό Συμβούλιο Συνεργασίας. Θα πρέπει να προχωρήσουν οι διερευνητικές του 2016 και αφορούν την υφαλοκρηπίδα.

Τέλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα 37 δις που δίνει στις τράπεζες χωρίς να διασφαλίζεται το δικαίωμα προστασίας της α’ κατοικίας.

Έχουμε καταδικάσει δημόσια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε κριτική στους αυταρχισμούς

Ειδικότερα για το θέμα με το σχόλιο της κ. Κασιμάτη, ο Παν. Ρήγας ανέφερε σχετικά ότι:  «Απολύτως δεν εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εμένα το σχόλιο της κ. Κασιμάτη επίσης δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με το ότι είναι μια στερεότυπη έκφραση, όμως δεν μπορούν να αιτιολογηθούν με τον τρόπο αυτό αυταρχικές ενέργειες της Αστυνομίας, ή τα «ξεβρακώματα» διαδηλωτών.

Μη κάνετε σοφιστείες. Δημόσια έχουμε καταδικάσει όλοι και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω κριτική, ή ότι δεν θα μιλάμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι αυταρχισμοί θα περνάνε αβλεπί.

Κατ.Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο