Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΕΡΕ είναι εδώ

ICON

Είναι βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις της ΕΡΕ η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση

Είναι βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις της ΕΡΕ η πρακτική του Τ. Θεοδωρικάκου απέναντι στους δήμους. Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών καταργώντας το πρόγραμμα "Φιλόδημος" που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο προέβλεπε χρηματοδότηση των έργων με αντικειμενικά κριτήρια και τεχνική αξιολόγηση.

Συγκεντρώνει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στα χέρια του, ώστε οι δήμαρχοι να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από το γραφείο του αν θέλουν να βρουν τους πόρους για ένα έργο υποδομής. Και ταυτόχρονα επιδεικνύει απίστευτο θράσος στη Βουλή μιλώντας για «τζάμπα μαγκιές» του ΣΥΡΙΖΑ και παραποιώντας ασύστολα την αλήθεια.

Είναι ακριβώς η λογική της ΕΡΕ. Όταν κριτήριο για τη χρηματοδότηση των δήμων ήταν η πίστη και η προσήλωσή τους στο κόμμα. Και, ακόμα περισσότερο, η σχέση αλληλεξάρτησης με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ισχυροποιούσε, με την εν λευκώ διαχείριση των πόρων, την πολιτική του θέση.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που, μετά τον ξαφνικό θάνατο του προγράμματος «Φιλόδημος», οι δήμαρχοι ξεσηκώθηκαν για δεύτερη φορά, με την απόφαση του Τ. Θεοδωρικάκου να αναθέσει τη διεύθυνση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, στον νομικό του σύμβουλο και τον διευθυντή του γραφείου του -αφού προηγουμένως συγκέντρωσε υπό τον έλεγχο του υπουργείου του τη διαχείριση όλων των αναπτυξιακών και ειδικών προγραμμάτων των ΟΤΑ.

Αυτά έγιναν εχθές. Προχθές η κυβέρνηση, με ειδικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, φρόντισε να παρακάμψει το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις της Enterprise Greece και της ΕΑΒ.

Οι άριστοι ξαναστήνουν τους διορισμούς με ρουσφέτια και το πελατειακό κράτος, με την κάλυψη των ΜΜΕ.

Η ΕΡΕ είναι εδώ.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο