Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Ρομαντικά Χριστούγεννα στην Αθήνα – Μεγάλος διαγωνισμός της Ανοιχτής Πόλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρομαντικά Χριστούγεννα στην Αθήνα – Μεγάλος διαγωνισμός της Ανοιχτής Πόλης

Η δημοτική παράταξη επισημαίνει ότι "η «γενναιοδωρία» των χορηγών, συνδυάζεται με αύξηση του προϋπολογισμού του Δήμου για τις εορταστικές εκδηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που βασικές ανάγκες των δημοτών παραμένουν ακάλυπτες.»

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «πίσω από μια φωτισμένη βιτρίνα επώνυμων εταιρικών υπογραφών, πολλές γειτονιές παραμένουν σε ένα "ρομαντικό" ημίφως, ή και στο σκοτάδι. Εκτεταμένα, πυκνοκατοικημένα τμήματα της πόλης άφησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, αδιάφορους τους υπεύθυνους του μάρκετινγκ. Εξίσου όμως αδιάφορη φαίνεται να άφησαν και τη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε μια υποφωτισμένη εγκατάλειψη. Αν τουλάχιστον μπορούμε να βγάλουμε ένα χρήσιμο συμπέρασμα, αυτό είναι ότι η δημοτική αρχή οφείλει, πριν αρχίσει να πανηγυρίζει για μια υποτίθεται καινοτόμα σύμπραξη με το ιδιωτικό επιχειρείν, να έχει πρώτα σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει η ίδια ένα πλήρες και επαρκές σχέδιο ηλεκτροφωτισμού, χωρίς μαύρες τρύπες.»

Η δημοτική παράταξη υπογραμμίζει ότι «θέλοντας παρ’ όλα αυτά να αντιμετωπίσουμε με έναν γιορτινό τρόπο αυτές τις όχι ευχάριστες διαπιστώσεις, στην Ανοιχτή Πόλη διοργανώνουμε τον πρώτο διαγωνισμό “Αναζητώντας τη ρομαντική Αθήνα”. Ζητάμε από τους δημότες να μας στείλουν βραδινές φωτογραφίες από τις γιορτινές γειτονιές τους, για να μας δείξουν οι ίδιοι τους δρόμους της περιοχής τους με τον φωτισμό που αυτοί έχουν πραγματικά στην καθημερινότητά τους. Το συμβολικό έπαθλο για την πιο «ρομαντική» φωτογραφία θα είναι ένας φακός κεφαλής, κάτι δηλαδή χρήσιμο, ώστε να μπορεί ο νικητής να κυκλοφορήσει με ασφάλεια και στις πίσω αυλές της πόλης, εκεί όπου η λάμψη των δημοτικών εορτασμών δεν κατάφερε να φτάσει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL