Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Χ. Καφαντάρη: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί τώρα συνολική πολιτική για τον πλανήτη (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Καφαντάρη: Η κλιματική αλλαγή απαιτεί τώρα συνολική πολιτική για τον πλανήτη (Ηχητικό)

Από τη Μαδρίτη και τις εργασίες της 25η Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή που στο επίκεντρο τους έχουν τη συγκεκριμενοποίηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα του 2015 μίλησε "Στο Κόκκινο" η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, η οποία εκπροσωπεί το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η κ. Καφαντάρη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των αλλαγών του κλίματος (δημόσια υγεία, μετανάστευση πληθυσμών κ.α) αλλά και την κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/726217228&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στη Μαδρίτη, εξήγησε ότι απαιτείται συνολική πολιτική για τον πλανήτη και πως κάθε πολιτική που ασκείται πρέπει να διατρέχεται οριζόντια από το ζήτημα αυτό εξαιτίας της κρισιμότητας του.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι ο χώρος της Αριστεράς έγκαιρα είχε προειδοποιήσει γι’ αυτά τα ζητήματα και πως μπορεί παλιότερα να ήταν αντικείμενο διαλέξεων και ντοκιμαντέρ αλλά τώρα έχουμε φτάσει στην κρίσιμη στιγμή.

Κλείνοντας, η Χαρά Καφαντάρη αναφέρθηκε στην υποκριτική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους μικρομεσαίους, καθώς και στην «αδύναμη» εξωτερική πολιτική που ασκεί στα διεθνή ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL