Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Την τρίχα... τριχιά για να ξεπλύνουν την αστυνομική βία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την τρίχα... τριχιά για να ξεπλύνουν την αστυνομική βία (Video)

«Δεν θα αφοπλίσουμε την αστυνομία» φώναζε ο Κ. Καραγκούνης στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας «το αίσθημα ασφάλειας θα το επαναφέρουμε γιατί «βιάστηκε» ο ελληνικός λαός με την ανομία που υπήρχε τα τελευταία χρόνια»!

Τρομερή ασφάλεια πρέπει να νοιώθουν οι πολίτες με την ΕΛΑΣ να ξυλοκοπεί νέους, να ξεγυμνώνει διαδηλωτές, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται σε νοσοκομειακούς γιατρούς με δακρυγόνα και ρίψη χημικών.

Η νομιμοποίηση και η πολιτική κάλυψη που παρέχει η Ν.Δ. στην ακραία αστυνομική βία περιλαμβάνει την άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των διαδηλωτών «είχε μολότοφ και πέτρες στο σακίδιό του» είπε για τον διαδηλωτή που τον ξεγύμνωσαν τα ΜΑΤ, όπως ανέφερε στο ΣΚΑΙ, η Σοφία Βούλτεψη.

Πέρα από την επίκληση της "ασφάλειας" την ώρα που τα περιστατικά εγκληματικότητας δεν φαίνεται να τους απασχολούν περιλαμβάνουν συμψηφισμούς και ψεύδη, μέχρι και αστειότητες.

Ενώ ο Μ. Λαζαρίδης χθες στον ΑΝΤ1 επικαλέστηκε ότι «στην προσπάθεια να τον συλλάβουν… του βγήκε η μπλούζα». Δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα περιστατικό... αλλά μεθοδευμένη αυξανόμενη ένταση της αστυνομικής βίας που θα στοιχειοθετεί το αφήγημα "νόμος και τάξη".

Στο πόσο απεγνωσμένα θέλει να συντηρεί ψηλά στην ατζέντα το αφήγημα αυτό η Ν.Δ. φαίνεται και από το ότι πιάστηκε από μια ατυχής ανάρτηση βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκοντας ευκαιρία να καλεί τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να καταδικάσουν".

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος απαντώντας σε ακραίες δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου εις βάρος της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: "Δυστυχώς η Ν.Δ. ακολουθεί λογική Μπογδάνου σε αυτά τα ζητήματα"."Η κ. Κασιμάτη δήλωσε τα εξής σε σχέση με ένα σχόλιο της ότι «δεν συνιστά έκφραση αυτό της αντίληψής της για την ΕΛΑΣ λυπάται για τη χρήση της». 

Η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να έχει πέρα από τον πειθαρχικό έλεγχο της, να έχει βρει ήδη τους υπεύθυνους αστυνομικούς για αυτές τις ακρότητες είπε επιρρίπτοντας ευθύνες στον Μ. Χρυσοχοϊδη που αυτό δεν έχει συμβεί.

"Τρεις υπουργούς Προστασίας του Πολίτη είχαμε τον κ. Πανούση, τον κ. Τόσκα και την κ. Γεροβασίλη και δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα" απάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος στις προσπάθειες συμψηφισμού της Ν.Δ.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL