Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Αλ. Τσίπρας για τον Αντ. Διαματάρη: "Δεν θέλατε υφυπουργό που να ενώνει, κομματάρχη ομογένειας θέλατε"

"Βλέπατε πάντα τους απόδημους Έλληνες ως ένα εν δυνάμει κομματικό εργαλείο. Το κομματικό κοστούμι είναι το φυσικό σας ένδυμα απέναντι στον απόδημο Ελληνισμό"

Δριμύ "κατηγορώ" εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την κομματική εκμετάλλευση της ομογένειας από τη Ν.Δ., όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσωπο του παραιτηθέντος υφυπουργού Αντώνη Διαματάρη. Λέξη δεν βρήκαν να πουν οι υπουργοί, που -απόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη- μίλησαν μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τον πρωθυπουργό τους.

«Βλέπατε πάντα τους απόδημους Έλληνες ως ένα εν δυνάμει κομματικό εργαλείο. Το κομματικό κοστούμι είναι το φυσικό σας ένδυμα απέναντι στον απόδημο Ελληνισμό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Αν δεν ήταν άλλωστε, δεν θα διαλέγατε ως υφυπουργό αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό τον Αντ. Διαματάρη».

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σχέση Μητσοτάκη - Διαματάρη και το φαιό παρελθόν του πρ. υφυπουργού. «Ξέρατε καλά τον Αντ. Διαματάρη πριν τον κάνετε υφυπουργό. Ξέρατε πολύ καλά όχι μόνο ότι δεν είχε πτυχίο. Αλλά και την ιστορία του 'Εθνικού Κήρυκα'. Ξέρατε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει στην εφημερίδα του κείμενο, το 2017, με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα,  στο οποίο αποκαλούσε τους χουντικούς 'μάλλον καλοπροαίρετους'. Ξέρατε πολύ καλά ότι ο Αντ. Διαματάρης είχε χαρακτηρίσει, πάλι στον 'Εθνικό Κήρυκα', τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ 'χειροκροτητή του Τσίπρα'. Έγραφε ο Αντ. Διαματάρης στο άρθρο του: 'Μήπως, λοιπόν, έφτασε η ώρα για τη μετάθεσή του (του Τζ. Πάιατ), πριν κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στις σχέσεις των δύο λαών;'. Τον περασμένο Απρίλιο τα έγραφε αυτά στον Εθνικό Κήρυκα, τρεις μήνες πριν τον κάνετε υφυπουργό».

«Ξέρατε πολύ καλά» είπε ο Αλ. Τσίπρας και κατέληξε: «Όμως εσείς δεν θέλατε υφυπουργό για τον απόδημο Ελληνισμό, που να ενώνει. Κομματάρχη ομογένειας θέλατε».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο