Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

Αμέσως μετά τη φυγή του, «κύκλοι» του Μαξίμου κατηγόρησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον Αλ. Τσιπρα ότι ήταν εκτός θέματος. ¨Ότι ήταν εκτός της μεγάλης εθνικής συναίνεσης που σχηματίστηκε γύρω από το θέμα των αποδήμων. Και ότι επέλεξε τις μικροκομματικές αντιπαλότητες και τον δρόμο του διχασμού.

Φυσικά δεν μίλησε μόνο ο Αλ. Τσίπρας για την εξωτερική πολιτική στη χθεσινή συζήτηση. Μίλησαν, επίσης, και η Φ. Γεννηματά και ο Δ. Κουτσούμπας. Γιατί συνηθίζεται οι πολιτικοί αρχηγοί, όταν μιλάνε στη Βουλή, να τοποθετούνται και σε ευρύτερα θέματα που οι ίδιοι κρίνουν ως σημαντικά.

Αυτό που σίγουρα δεν συνηθίζεται, είναι να το σκάει ο πρωθυπουργός από μια τέτοια συζήτηση. Αλήθεια, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Σε ποια σοβαρή χώρα συμπεριφέρεται έτσι ο πρωθυπουργός;

Δεν τον είχαμε για περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε άθλιος στην προσέγγιση των εθνικών θεμάτων, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με όρους ακροδεξιάς δημαγωγίας.

Είναι επίσης, ενδεχομένως, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη που αρνήθηκε να κάνει προεκλογικό διάλογο με τον αντίπαλό του. Η απουσία σοβαρότητας του κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει.

Δημιουργείται όμως το εξής ερώτημα: Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να διαχειριστεί την αντιπολίτευση πάνω στα εθνικά θέματα μπορεί να θεωρηθεί ικανός να διαχειριστεί τα ίδια τα εθνικά θέματα;

Ας ελπίσουμε ότι η απάντηση δεν θα είναι οδυνηρή για τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL