Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αν ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης...

Σκεφτείτε μονάχα τι θα γινόταν αν όλα αυτά που ζούμε σήμερα συνέβαιναν επί Τσίπρα και θα καταλάβετε. Όμως, βλέπετε, την «πραγματικότητα» στις μέρες μας τη διαμορφώνουν τα ΜΜΕ. Άλλη πραγματικότητα δεν υπάρχει. Εικονική πραγματικότητα, σύμφωνοι. Αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι...

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΪΚΟΥ

Σκέψου, λέει, να ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης που έστησε στη χώρα το γνωστό, φαραωνικών διαστάσεων, «επιτελικό κράτος». Να ήταν ο Τσίπρας που σχεδόν διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Να ήταν ο Τσίπρας που αύξησε θεαματικά τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο. Να ήταν ο Τσίπρας που έστησε φωτογραφικούς νόμους, προκειμένου να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων παράνομες επιλογές υψηλόβαθμων στελεχών του κράτους.

Να ήταν ο Τσίπρας που προσέλαβε «στις υπηρεσίες του» δεκάδες δημοσιογράφους. Να ήταν ο Τσίπρας που επέλεξε συγγενείς υπουργών και βουλευτών του, αλλά και δικούς του για διακεκριμένα κρατικά πόστα. Να ήταν ο Τσίπρας που διόρισε τον γιο της αδελφής του επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου.

Να ήταν ο Τσίπρας που έθεσε υπό τον προσωπικό του έλεγχο ό,τι έχει να κάνει με την ενημέρωση, με την προπαγάνδα και με την ασφάλεια στη χώρα. Να ήταν ο Τσίπρας που, προκειμένου για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, τα κριτήρια επιλογής ήταν οι σχέσεις συγγένειας ή ο σκληρός κομματισμός. Σε μία δε των σχετικών περιπτώσεων να απεκαλύπτετο ότι είχε προηγηθεί προσωπική του συναλλαγή, έναντι του «κομματικού στρατού» κάποιου ενδιαφερομένου.

Να ήταν ο Τσίπρας του οποίου υπουργός πιάστηκε στα πράσα με ψεύτικο βιογραφικό και με fake μεταπτυχιακό του Χάρβαρντ. Να ήταν ο Τσίπρας του οποίου βουλευτής προτείνει ξερονήσια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να ήταν ο Τσίπρας του οποίου κομματικό στέλεχος χαρακτηρίζει τους μετανάστες «λαθροπιθήκους». Κι εκείνος να τον ανταμείβει διορίζοντάς τον διοικητή μεγάλου νοσοκομείου.

Να ήταν ο Τσίπρας που για την στελέχωση του κράτους «αξιοποιεί» ήδη καταδικασμένα ή υπόδικα με βαρύτατες κατηγορίες κομματικά του στελέχη. Να ήταν επί Τσίπρα που νεοδιορισμένο από τον ίδιον στέλεχος σε πόστο ειδικής ευαισθησίας απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου, επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφει...

Σκέψου, λέει, να ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης που, άμα τη εκλογή του, θα άλλαζε θεαματικά τη στάση του επί του “Μακεδονικού”. Κι όχι μόνο, αλλά θα εμφανιζόταν ως ο εγγυητής της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης των Πεσπών. Να ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης που, αντίθετα με όσα υποστήριζε πριν, ερμηνεύει πλέον το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα με όρους γεωπολιτικής.

Να ήταν ο Τσίπρας που, ενώ στήριξε τεράστιο μέρος του προεκλογικού του αγώνα στις ευθύνες των αντιπάλων του για την τραγωδία στο Μάτι, σήμερα να την αποδίδει στην κλιματική αλλαγή. Να ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης που στερεί ένα εκατομμύριο νοικοκυριά από το κοινωνικό μέρισμα. Να ήταν ο Τσίπρας που παγώνει το πρόγραμμα «Φιλόδημος», διά του οποίου χρηματοδοτούνται τα έργα υποδομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να ήταν ο Τσίπρας εκείνος του οποίου το κόμμα ακύρωσε, στη συνταγματική αναθεώρηση, διάταξη που θα κατοχύρωνε την ισότητα των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ίσης αμοιβής για ίση εργασία ανεξαρτήτως ηλικίας του εργαζομένου.

Να ήταν ο Τσίπρας θα απεδείκνυε στην πράξη ότι ενέπαιξε χοντροκομμένα τη λεγόμενη «μεσαία τάξη». Είτε ανεβοκατεβάζοντας κατά το δοκούν τα εισοδηματικά της όρια είτε επιφυλάσσοντας για κείνη ψίχουλα αντί των υπεσχημένων παραδείσων. Σκέψου να ήταν ο Τσίπρας που, έχοντας δεσμευτεί ότι στον πρώτο μήνα της πρωθυπουργίας του θα δουλεύουν κιόλας μπουλντόζες στο Ελληνικό, σήμερα, μετά από έξι μήνες, να βρίσκονται τα πράγματα ακριβώς εκεί που τα παρέλαβε. Σκέψου...

Ε, λοιπόν, σκέψου να ήταν ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης σήμερα στα πράματα. Και να είχε πολιτευτεί όπως -απλώς ενδεικτικά- παραπάνω περιγράφεται. Σκέψου τι τρελό κανιβαλικό πάρτι θα είχαν στήσει εναντίον του τα περισσότερα, τα μεγαλύτερα και τα ισχυρότερα ΜΜΕ. Δεν θα είχε που να σταθεί ο χριστιανός.

Σήμερα πάντως, οπότε δεν είναι ο Τσίπρας αλλά ο Μητσοτάκης στα πράματα, όλα αυτά δεν υπάρχουν. Απλώς δεν υπάρχουν..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL