Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Τρομαγμένη κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομαγμένη κυβέρνηση

Στην προφανή προσπάθεια του Ερντογάν να ενοποιήσει την ατζέντα του και να συμπεριλάβει το σύνολο των αξιώσεών του, η λογική αντίδραση της Αθήνας θα ήταν να κατακερματίσει την ατζέντα και να μην επιτρέπει να τσουβαλιάζονται αξιώσεις και καταστάσεις εις τρόπον ώστε το ισοζύγιο να είναι εις βάρος της.

Και όμως κάνει το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνον επιτρέπει στην Άγκυρα να συνδέει το προσφυγικό με το Αιγαίο, αλλά έχει σπεύσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να το κάνει. Η ολέθρια αναφορά Πέτσα, που έβαζε στην ίδια φράση το προσφυγικό, τη Συρία και το Αιγαίο, μαρτύρησε ότι η Αθήνα φοβάται κάποιου είδους σύνδεση.

Απ’ ό,τι φαίνεται, και η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν διείπετο από την ίδια ανησυχία της ελληνικής πλευράς. Αν κάποιοι επιθυμούν να απαλλαγούν από τα παρεπόμενα της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό και ευρωτουρκικό ζήτημα να γίνει ελληνοτουρκικό, η πολιτική Μητσοτάκη τους εξυπηρετεί απολύτως.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να βλέπει τα πράγματα με οδηγό τις ανησυχίες της και να κινηθεί με γνώμονα τις δυνατότητες που υπάρχουν, αντί να επιλέγει τον ρόλο του παρατηρητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL