Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διονύσης Τεμπονέρας: Αυτές οι μέρες θα είναι για πάντα του Αλέξανδρου

"Οι ελπίδες της κοινωνίας είναι στους νεολαίους μας, που σήμερα θα γεμίσουν το κέντρο όλων των μεγάλων πόλεων, όχι για να πουν πως δεν ξεχνούν – δεν έχει ανάγκη από μνημόσυνα ο Αλέξανδρος – αλλά για να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο παρών και να μπουν στην πρωτοπορία των νέων λαϊκών διεκδικήσεων" γράφει στην ανάρτησή του για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο Διονύσης Τεμπονέρας

Πέρασαν κιόλας 11 χρόνια, από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήμουν τότε 26 ετών, όσο θα ήταν σήμερα ο Αλέξανδρος, αν ζούσε.

Κάποιοι τέτοια εποχή θυμούνται μόνο τις μολότοφ και τις βιτρίνες.

Είναι όμως αυτοί ακριβώς, που αγνοούν παντελώς τα γεγονότα. Είναι αυτοί που αναρωτιόντουσαν τι γύρευε ο 15χρονος στα Εξάρχεια, αυτοί που είπαν πως τον Παύλο τον σκοτώσανε για το ποδόσφαιρο, είναι αυτοί που παρίσταναν την πολιτοφυλακή για τον «ληστή» στη Γλάδστωνος.
Πως να ξεχάσει όμως κανείς την νεανική αγωνία, που προειδοποιούσε για αυτό που ερχόταν…

Τον Κορκονέα τον αποκαλούσαν «Ράμπο». Και όντως ο «Ράμπο» τους νικάει όλους στο τέλος, ακόμα και τη δικαιοσύνη όπως αποδείχτηκε, που τώρα παλεύει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δυστυχώς το φασιστικό παραλήρημα του «νόμου και της τάξης» συνεχίζεται και επιτίθεται με ακόμα πιο οξύ τρόπο σε κάθε λαϊκή κατάκτηση.

Οι ελπίδες της κοινωνίας είναι στους νεολαίους μας, που σήμερα θα γεμίσουν το κέντρο όλων των μεγάλων πόλεων, όχι για να πουν πως δεν ξεχνούν – δεν έχει ανάγκη από μνημόσυνα ο Αλέξανδρος – αλλά για να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο παρών και να μπουν στην πρωτοπορία των νέων λαϊκών διεκδικήσεων.

Αυτές οι μέρες θα είναι για πάντα του Αλέξανδρου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις