Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Αριστεία για το "Δελφινάριο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αριστεία για το "Δελφινάριο"

Επί τέσσερα και πλέον χρόνια δεκάδες άνθρωποι, παιδιά με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, διασύρθηκαν δημοσίως, στοχοποιήθηκαν στα social media και πέρασαν λαϊκά δικαστήρια. Συνήθως με τη λογική της κλειδαρότρυπας και με χυδαίο σεξισμό.

Το αμάρτημά τους; Εργάστηκαν ως μετακλητοί ή αποσπασμένοι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόλμησαν να προσληφθούν ως σύμβουλοι υπουργών ή του πρωθυπουργού. Τι για "πάρτι μετακλητών" διαβάσαμε, τι για κομματικό κράτος ακούσαμε, τι για οικογενειοκρατίες, τι σταλινομαδούροι...

Από τον Ιούλιο που επανήλθαν στην εξουσία οι εκπρόσωποι της "αριστείας", της "αξιοκρατίας", της "διαφάνειας" παρακολουθούμε εμβρόντητοι ένα γιουρούσι στο κράτος. Από τον μουσικό επικεφαλής της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, για τον οποίο η κυβέρνηση έφερε κοτζάμ τροπολογία, τον ανιψιό του πρωθυπουργού επικεφαλής στο πρωθυπουργικό γραφείο, το επιτελικό κράτος που αυξάνει και τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και το κόστος τους κατά 40 περίπου εκατομμύρια και τους μισθούς τους, τη δημιουργία της νέας τερατώδους δομής της Προεδρίας της Κυβέρνησης, αλλά και την πρόβλεψη να προσλαμβάνονται ακόμα και άνθρωποι χωρίς πτυχίο Τριτοβάθμιας.

Το τσουνάμι προσλήψεων στο κράτος περιλαμβάνει από κομματάρχες και αποτυχόντες βουλευτές, συγγενείς, κουμπάρους και φίλους έως τους... επαγγελματίες αντικρατιστές νεοφιλελεύθερους σχολιαστές των social media και δημοσιογράφους που αναδείχθηκαν βρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, διαδίδοντας fake news και καταγγέλλοντας φυσικά το "κομματικό κράτος του Τσίπρα" και τους "μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ".

Μέσα στο χάος των διευθετήσεων, των εξυπηρετήσεων και των πολιτικών γραμματίων, προέκυψαν βέβαια και περιπτώσεις που δίνουν εξαιρετικό υλικό για ανέκδοτα και επιθεωρήσεις. Όπως ο υπερήλικος κύριος Πατέρας στο νοσοκομείο Καρδίτσας, που ομολόγησε σε ζωντανή μετάδοση το ρουσφέτι που του έταξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Κορυφαίο παράδειγμα αριστείας ο υφυπουργός Εξωτερικών και κομματάρχης της ομογένειας στις ΗΠΑ, στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και εκδότης του "Εθνικού Κήρυκα" κύριος Διαματάρης. Έλα όμως που ούτε το Κολούμπια τελείωσε ούτε πτυχίο φαίνεται να έχει πάρει, ενώ τίθενται ερωτήματα ακόμη και για το πού ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ακόμα και για την ηλικία του υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές στα βιογραφικά που κυκλοφορούν.

Κι όμως. Ο ταλαντούχος κύριος Διαματάρης παραμένει στη θέση του αφού, κατά την κυβέρνηση, εφόσον διευκρίνισε ότι δεν ολοκλήρωσε τελικά το μεταπτυχιακό του στο Κολούμπια, δεν τρέχει κάστανο. Όλα καλά. Ούτε πρωτοσέλιδα ούτε ειδικές εκπομπές ούτε ενόχληση στα μίντια. "Πάλι με πτυχία θα ασχολούμαστε;"...

Εντάξει, να βολευτούν "τα δικά μας παιδιά". Να ξεπληρωθεί ο νυν υπερ πάντων αγώνας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιοπρέπεια των πολέμιων του κράτους και του Δημοσίου που με την πρώτη ευκαιρία τρυπώνουν σε αυτό είναι δικό τους θέμα.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Έτσι κι αλλιώς, ελάχιστες οικογένειες έχουν συνδεθεί τόσο με την οικογενειοκρατία και το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα. Αν όμως ο Κ. Μητσοτάκης είχε την ελάχιστη ευθιξία, θα έπρεπε να έχει στείλει σπίτι του τον Διαματάρη. Τι τον κρατάει άραγε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL