Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Δεύτερη μέρα κατάθεσης του Ν. Μανιαδάκη στην Προκαταρκτική / Ν. Μανιαδάκης: Καμία πίεση από Παπαγγελόπουλο, ούτε σε άλλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεύτερη μέρα κατάθεσης του Ν. Μανιαδάκη στην Προκαταρκτική / Ν. Μανιαδάκης: Καμία πίεση από Παπαγγελόπουλο, ούτε σε άλλους

Και ο Νίκος Μανιαδάκης αθώωσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δηλώνοντας χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή ότι δεν γνωρίζει τίποτε για παρεμβάσεις του πρ. αναπληρωτή υπουργού στη Δικαιοσύνη. Και χθες ο Ν. Μανιαδάκης απέφυγε να αναιρέσει όσα έχει δηλώσει ως προστατευόμενος μάρτυρας «Αναστασίου» κατά των πολιτικών προσώπων (τα οποία στη συνέχεια τον μήνυσαν).

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας τον ρώτησε: «Διαψεύδετε όσα έχετε πει εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη ως προστατευόμενος μάρτυρας;"

Μανιαδάκης: Όπως σας είπα και την Τρίτη, δεν θέλω να απαντήσω γιατί είμαι κατηγορούμενος.

Επίσης ο Σπ. Λάππας τον ρώτησε αν του άσκησε πίεση ο Δ. Παπαγγελόπουλος. «Όχι, ούτε γνωρίζω αν ασκήθηκε σε άλλους» απάντησε ο Ν. Μανιαδάκης, ο οποίος θα καταθέσει και σήμερα (στις 11 το πρωί) για τρίτη ημέρα.

«Στις ΗΠΑ δεν υπήρχε έρευνα»!

Ο Ν. Μανιαδάκης επανήλθε στις θεωρίες του περί σκευωρίας, στην οποία συμμετείχαν το FBI και οι αρχές των ΗΠΑ. Χθες φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ούτε καν έρευνα των ΗΠΑ και ότι όλα στήθηκαν από την Ελλάδα!!!

«Έρευνα στις ΗΠΑ δεν υπήρχε. Η έρευνα ξεκίνησε από την Ελλάδα. Τους πήγε από την Ελλάδα τους μάρτυρες ο δικηγόρος Σαράκης στην Αμερική και ό,τι έχουν οι Αμερικανοί είναι μόνο οι καταθέσεις των ίδιων μαρτύρων που έχει η Ελλάδα και ίσως ενός τρίτου μάρτυρα. Κανένα στοιχείο δεν έχουν οι Αμερικανοί δικό τους. Ό,τι μου έδειξαν στο FBI ήταν μόνο οι καταθέσεις των Ελλήνων μαρτύρων. Τίποτε άλλο» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης τον ρώτησε αν ο δικηγόρος Σαράκης του είχε πει πως θα έχει και οικονομικό όφελος αν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστατευομένων μαρτύρων. «Σαφώς» απάντησε ο Ν. Μανιαδακης:

Στενή σχέση με τον Γ. Στουρνάρα "από 18 χρόνων παιδάκι"

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «φοβόμουν τους εισαγγελείς Διαφθοράς, γι’ αυτό δεν τους κατήγγειλα», αν και δεχόταν «αφόρητες πιέσεις» από αυτούς. Παραδέχθηκε ακόμη ότι έχει στενή προσωπική σχέση με τον Γ. Στουρνάρα «από 18 χρόνων παιδάκι».

«Τρώμε μαζί δύο φορές τον χρόνο. Σε ένα γεύμα με ρώτησε αν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας. Και, όπως σας είπα, αρνήθηκα» φέρεται να κατέθεσε. Ο Σπ. Λάππας τον ρώτησε για το έγγραφο των εισαγγελέων Διαφθοράς στο οποίο αναφέρουν ότι, σε συνάντηση που είχαν, τους είπε πως τον εκβίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος λέγοντάς του ότι “σε λίγο θα πέσει αυτή η κυβέρνηση και θα τους λιώσουμε τους εισαγγελείς”. «Το αρνείστε αυτό;» τον ρώτησε.

Μανιαδάκης: Ναι, το αρνούμαι. Εγώ ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα στους εισαγγελείς. Εγώ με τον Γ. Στουρνάρα συναντιέμαι από 18 χρόνων παιδάκι. Ποτέ δεν μου είπε τέτοια πράγματα ο Γ. Στουρναρας.

Λάππας: Δηλαδή λένε ψέματα οι εισαγγελείς; Αφού σας είπε ο Στουρνάρας ότι θα πέσει η κυβέρνηση...

Μανιαδάκης: Και πού το ξέρετε εσείς; Ήσασταν μπροστά;

Λάππας: Όχι, ούτε μπροστά ήμουν ούτε πίσω. Σας διαβάζω αυτά που γράφουν οι εισαγγελείς.

Μανιαδάκης: Και εγώ σας λέω ότι ο Γ. Στουρνάρας ούτε με εκβίασε ούτε με απείλησε ούτε μου είπε τίποτε από αυτά που λέτε.

Με τους εισαγγελείς

Χθες ο Ν. Μανιαδάκης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το διαμέρισμα στο οποίο κατέθετε ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς ήταν κοντά στη Μιχαλακοπούλου, στην οδό Αλεξανδρουπόλεως 24-26, και ότι στις τέσσερις - πέντε άτυπες συναντήσεις που είχαν του έλεγαν να δώσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, καθώς «έχουμε τόσες λεπτομέρειες για τον Άδωνι Γεωργιάδη, έως και ποιος πλήρωνε τις κουρτίνες του σπιτιού του».

«Ποτέ δεν τους είπα πως κανένα πολιτικό πρόσωπο θα τους κατέστρεφε. Ποτέ δεν μετέφερα τέτοια απειλή εκ μέρους του Γ. Στουρνάρα» φέρεται να είπε και ισχυρίστηκε ότι ο βοηθός εισαγγελέας Διαφθοράς Ντζούρας «μου κανόνισε συνάντηση με πράκτορες FBI. Μου είπε πως μπορώ να βγάλω και λεφτά από αυτό το πρόγραμμα. Δεν έχω πρόβλημα να πω τα ίδια και κατ’ αντιπαράσταση με Δεστεμπασίδη, Τουλουπάκη ή Μαραγγέλη».

«Τόσο στις συναντήσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όσο και στη ΓΑΔΑ και στο διαμέρισμα υπήρχαν πιέσεις. Ή να μην καλύπτω τους πολιτικούς, και κυρίως τον Άδ. Γεωργιάδη, ή μου δείχνανε υπουργικές αποφάσεις για τις οποίες μου έλεγαν ότι είναι παράνομες και ότι έχουν στοιχεία γι’ αυτό και μου ζητούσαν να τεκμηριώσω με τις τεχνικές μου γνώσεις ότι ήταν παράνομες» φέρεται να είπε. Σημείωσε ακόμη ότι ουδέποτε οι εισαγγελείς του είπαν ότι είναι καταγγελλόμενος από την Κελέση.

Πήρε πίσω τα περί Γεροβασίλη

Ο Ν. Μανιαδάκης είπε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούσε με υπουργούς αναφέροντας τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και την Όλγα Γεροβασίλη.

Η Ό. Γεροβασίλη μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι μίλησε μία φορά τηλεφωνικά με τον Ν. Μανιαδάκη ως εκπρόσωπο της τρόικας.

Στη συνέχεια και ο Ν. Μανιαδάκης παραδέχθηκε ότι «μόνο στο τηλέφωνο μιλήσαμε τότε. Δεν την έχω συναντήσει».

"Πλάτες" από Πλεύρη...

Χαρακτηριστικό της στάσης της Ν.Δ. είναι ότι ο Θ. Πλεύρης φέρεται να έσπευσε προς στήριξη του μάρτυρα. Ο Σπ. Λάππας ρώτησε για τις καταθέσεις στο FBI.

Μανιαδάκης: Με πίεσαν οι Αμερικανοί.

Λάππας: Γιατί δεν τους μηνύσατε;

Πλεύρης: Να ρωτήσεις την Τουλουπάκη.

Λάππας: Βλέπω δεν χρειάζεται ο Θόδωρος Μαντάς, ο συνήγορος του Ν. Μανιαδάκη.

Μανιαδάκης: Η εξέτασή μου στην Αμερική, σας το είπα, ήταν μία τραυματική εμπειρία.

Το FBI ρωτούσε για Α. Λοβέρδο

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι το FBI και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον ρωτούσαν για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η ανάκριση στις ΗΠΑ, φέρεται να είπε ο Ν. Μανιαδάκης, «κράτησε οκτώ ώρες. Στην αρχή με ρώτησαν ό,τι και στη Βιέννη. Από τα μισά και μετά με πίεσαν πολύ να καταθέσω εναντίον πολιτικών. Μου ζητούσαν να ομολογήσω ότι έκανα παράνομες πράξεις με τον Α. Λοβέρδο».

Κεγκέρογλου: Τι τους είπατε;

Μανιαδάκης: Καταρχήν χαμογέλασα. Με γεγονός ότι εγώ τον Λοβέρδο δεν τον ήξερα τους είπα ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Και τους είπα ότι μπορώ και με υπόμνημα να τους εξηγήσω γιατί είναι ψέματα.

Κεγκέρογλου: Ενημερώσατε τους εισαγγελείς Διαφθοράς;

Μανιαδάκης: Ενημέρωσα άτυπα τον κ. Μανόλη, τον οποίο συνάντησα για λίγα λεπτά. Δεν του είπα λεπτομέρειες. Του είπα όμως ότι θα καταθέσω με υπόμνημα στους Αμερικανούς τους λόγους για τους οποίους όλα όσα με πίεζαν να καταθέσω ήταν ψέματα.

Κεγκέρογλου: Γιατί σας πίεζαν ειδικά για τον Λοβέρδο;

Μανιαδάκης: Γιατί κάποιος από την Ελλάδα είχε πάει εκεί και τους είχε πει αυτά τα ψέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL