Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Μια αλλιώτικη... "συνέλευση" με νέους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια αλλιώτικη... "συνέλευση" με νέους

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με ποτό παρέα με νέους της πόλης, έκλεισε ο Αλ. Τσίπρας την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη. Μετά από μια ακόμα γεμάτη περιοδεία, αμέσως μετά την πολύωρη συνέλευση - “ανάκριση” από τους πολίτες το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε κεντρικό μπαρ της πόλης, όπου οι νεολαίοι θαμώνες είχαν την ευκαιρία, σε χαλαρή διάθεση, να συνομιλήσουν και να πιουν ποτό μαζί του.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν τους χάλασε χατίρι βγάζοντας δεκάδες "selfies" μαζί τους (και με τους... λιγότερο νέους θαμώνες που του το ζήτησαν), ενώ του έθεσαν και ιδιαίτερα σοβαρά θέματα και προβληματισμούς.

Στα ιδιαίτερα στιγμιότυπα της βραδιάς και η selfie που ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα ένας Τούρκος πολίτης από την Κωνσταντινούπολη που βρέθηκε το βράδυ στο ίδιο μπαρ, ο οποίος τον αναγνώρισε και του ζήτησε ευγενικά μια φωτογραφία, τονίζοντάς του ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη γειτονική χώρα. Φυσικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν του αρνήθηκε και συζήτησε μαζί του. Για αρκετή ώρα όμως συνομίλησε και με τον Ολυμπιονίκη, παλαίμαχο παίχτη και team manager της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Μάριο Γκιούρδα, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους νέους βρέθηκαν το brain drain και η μετανάστευση από τις πόλεις της περιφέρειας κυρίως προς το εξωτερικό, τα άγχη και οι αγωνίες των νέων ανθρώπων που σπουδάζουν και θέλουν να παραμείνουν στη χώρα να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον. Οι νέοι πολίτες ζήτησαν από τον Αλ. Τσίπρα στήριξη για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ανησυχίες για την αναθέρμανση των σχεδίων για εξορύξεις χρυσού, αλλά και στο εγχείρημα του isyriza.gr και τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η νέα γενιά στη διεύρυνση του κόμματος και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL