Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Στις 11.30 με ομιλία του Αλ. Τσίπρα / Η αντιπολιτευτική τακτική σήμερα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 11.30 με ομιλία του Αλ. Τσίπρα / Η αντιπολιτευτική τακτική σήμερα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Απολογισμό αλλά και τη στρατηγική για την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλάμβανε μεταξύ άλλων το "μενού" στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν αναλυτικά εν είδει αποτίμησης των εκλογών, ενώ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, επικεντρώθηκαν κυρίως στον σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια συζήτηση που στόχος είναι να εξειδικευτεί περαιτέρω και με ειδικότερα στοιχεία από τις οργανώσεις του κόμματος σε περιφερειακό, νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα συνέλθει για δεύτερη φορά μετά την πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση μετά τις εκλογές, στις 11.30, στην αίθουσα της Γερουσίας. Στη σημερινή διαδικασία, που θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθούν τα ζητήματα της αντιπολιτευτικής τακτικής αλλά και η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επερχόμενα νομοσχέδια, με κορυφαίο αυτό για την ψήφο των ομογενών. Επίσης αναμένεται να συζητηθούν οργανωτικά θέματα.

Ψηφοφορία για προσθήκη στον όνομα "ΣΥΡΙΖΑ" προτείνει ο Ν. Παππάς

Ψηφοφορία για την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Νίκος Παππάς, με συνέντευξή του στο tvxs.gr, κάνοντας λόγο για "μια σηματοδότηση η οποία να αποτυπώνει το άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο με ισχυρό οικολογικό πρόσημο". Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας, "τηρουμένων των αναλογιών, γίνεται μια κοσμογονία στον χώρο, αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στο όνομα.

Επειδή όμως έχει ανοίξει και μια κουβέντα για τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος -διότι έχει διατυπωθεί και η άποψη ότι το όνομα πρέπει να παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ σκέτο-, τι καλύτερο, θα έλεγα, από το να επισφραγιστεί αυτός ο μετασχηματισμός από μια καθολική ψηφοφορία". Επισήμανε δε ότι αυτή η διαδικασία, εάν πραγματοποιηθεί, θα δεσμεύσει την επόμενη ηγεσία,"όποια κι εάν είναι αυτή, που θα εκλεγεί μέσα από το δημοκρατικό μας συνέδριο σε κάποιες πολιτικές συντεταγμένες".

Δ. Τζανακόπουλος: Συστράτευση με βάση τα πολιτικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ

"Οι όροι πολιτικής συστράτευσης βασίζονται στα πολιτικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία εμβληματική είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, που ήταν ένας καταλύτης της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες", τονιζε στον Real Fm ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος.

"Εμείς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη και στον κόσμο και στις ιδέες μας", είπε, υπογραμμίζοντας πως η συστράτευση γίνεται και στη βάση στρατηγικών και πολιτικών επιλογών "που έρχονται σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υιοθέτησε η σοσιαλδημοκρατία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL