Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης από τη Σύρο: Απειλή η πολιτική ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων του Δημοσίου

"Η πολιτική του ΥΠΕΣ συνιστά έγκλημα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπονομεύει συγκεκριμένα έργα υποδομών,αποσκοπώντας σε έναν νέο μηχανισμό χειραγώγησης των τοπικών κοινωνιών» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης,

«Το μεγάλο ερώτημα που αφορά όλη την Ελλάδα σχετίζεται με τα έργα του «ΦιλόΔημου» και την τύχη που θα έχουν μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος εμφανίζεται να ακυρώνει ένα πρωτόγνωρα θετικό πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επικαλούμενος μια πιθανολογούμενη, ψευδή τελικά, αδυναμία χρηματοδότησης των έργων. Η πολιτική του ΥΠΕΣ συνιστά έγκλημα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπονομεύει συγκεκριμένα έργα υποδομών,αποσκοπώντας σε έναν νέο μηχανισμό χειραγώγησης των τοπικών κοινωνιών». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα, στο δημαρχείο του νησιού. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σήμερα στις 19:30 θα μιλήσει στην Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, από την ΟΜ Σύρου και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε επίσης με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Σύρου, όπου είχε συναντήσεις με τη διοικήτρια, Μαργαρίτα Μπουραντά και με τον Σύλλογο Προσωπικού. Τον συνόδευαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο πρώην βουλευτής, Αντώνης Συρίγος και στελέχη του Κόμματος.  

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, ο Πάνος Σκουρλέτης ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί μέσω του «ΦιλόΔημου», με τις υποδομές ύδρευσης να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο θετικός ρόλος του «ΦιλόΔημου» αναγνωρίστηκε και από τον Δήμαρχο, ενώ ο Γραμματέας της Κ.Ε επέκρινε την κυβερνητική πολιτική κατάργησης του προγράμματος το οποίο διακρίνεται για τη διαφάνεια, τις απλές διαδικασίες, την αξιοκρατία του, την κάλυψη σημαντικών αναγκών των Δήμων και τη διασφαλισμένη λειτουργία του σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τον ρυθμό εκτέλεσης των έργων και την υποβολής των αιτήσεων. Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε επίσης, τον προβληματισμό του για την πιθανότητα μεθόδευσης της ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, την λειτουργία των οποίων εκσυγχρόνισε και στήριξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Αργότερα, μιλώντας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δήμου, επεσήμανε τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, παρά τη μεγάλη στήριξη επί ΣΥΡΙΖΑ με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, ο Πάνος Σκουρλέτης ενημερώθηκε για τη δημιουργία της παιδιατρικής κλινικής, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την ενίσχυση σε προσωπικό, μια πορεία που ανακόπτεταιαπό τηνκυβερνητική πολιτική στην Υγεία, καθώς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδοτήσεις ακυρώνονται προκειμένου να ενισχυθεί η εισβολή των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα υγείας.  

Ο Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε στη συνέχεια με τους εργαζομένους, οι οποίοι του περιέγραψαν τις μεγάλες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό ώστε να υποστηριχθούν αποτελεσματικά, τόσο η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, όσο και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας που δρομολογήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι με όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα, δικαιώθηκαν αγώνες 20ετίας, με έμφαση στο ζήτημα της νέας Μονάδας που ετοιμάζεται, η οποία βεβαίως απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς το υφιστάμενο ήδη καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει.  

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις συνθήκες που βιώσαμε και τις επιπτώσεις αυτών των καταστάσεων από το 2010, που τις υφιστάμεθα ακόμη και σήμερα, και στην Υγεία, αλλά και συνολικά», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας με τους εργαζομένους και συνέχισε: «χάρηκα για τον σκεπτικισμό που εκφράσατε για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα. Πέρα από τα προβλήματα της κρίσης, έχουμε κι αυτά που προκύπτουν από μια λανθασμένη ιεράρχηση των πραγμάτων, μια διαφορετική αντίληψη για τον ρόλο της δημόσιας υγείας. Και φοβάμαι ότι, παρότι σε σχέση με την κορύφωση της κρίσης τα πράγματα έχουν μπει σε έναν δρόμο, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ότι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι στις προτεραιότητες του κράτους».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο