Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απλήρωτες καθαρίστριες σχολείων ψάχνουν τον Θεοδωρικάκο

Κανονικά δουλεύουν από τον Σεπτέμβριο 9.500 καθαρίστριες δημόσιων σχολείων αλλά είναι... «πάλι απλήρωτες Χριστούγεννα». Μόλις την Πέμπτη υπέγραψε την ΚΥΑ η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, αναζητείται η υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου

Κανονικά δουλεύουν από τον Σεπτέμβριο 9.500 καθαρίστριες δημόσιων σχολείων αλλά είναι... «πάλι απλήρωτες Χριστούγεννα». Μόλις την Πέμπτη υπέγραψε την ΚΥΑ η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, αναζητείται η υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, όπως περιέγραψε η πρόεδρος των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία της Αττικής Λεμονιά Πασχαλίδου Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Για απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Δεκεμβρίου ετοιμάζονται οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία της χώρας, καθώς παρότι εργάζονται κανονικά από τον Σεπτέμβριο είναι «πάλι απλήρωτες Χριστούγεννα, έχουμε μπει στον τέταρτο μήνα», όπως είπε η κ. Πασχαλίδου, «οι καθαρίστριες δουλεύουν, ο μισθός τους δεν μπαίνει».


Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την συλλογή υπογραφών για την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την υπουργό Παιδείας να υπογράφει την περασμένη Πέμπτη και να... αναζητείται ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος (όπως και ο Θ. Σκυλακάκης του ΥΠΟΙΚ), όπως ανέφερε η ίδια.

Μάλιστα, λόγω της καθυστέρησης, υπήρξαν και Δήμοι που μερίμνησαν για την... επιβίωση του προσωπικού των σχολείων τους και κατέβαλαν τα οφειλόμενα, παρότι από το Δημόσιο δεν έχουν καταβληθεί τα αντίστοιχα κεφάλαια.

Με την απεργιακή κινητοποίηση, σημείωσε, ελπίζουμε «μήπως ευαισθητοποιήσουμε κάποιους, να τρέξουν λίγο τα πράγματα».

Η κ. Πασχαλίδου ανέφερε επίσης ότι «ζητήσαμε να συναντήσουμε τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, αλλά δεν έγινε συνάντηση ακόμη, ζητάμε να συναντήσουμε την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, έχουν γίνει κάποιες συνεννοήσεις, η συνάντηση θα γίνει ... είναι περίεργη η χρονιά, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο σκοπός της κυβέρνησης για τις σχολικές καθαρίστριες».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο