Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Αλ. Χαρίτσης: Απαιτείται ενεργητική και διεκδικητική πολιτική έναντι της Τουρκίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτείται ενεργητική και διεκδικητική πολιτική έναντι της Τουρκίας (Video)

Ακούγαμε διθυράμβους από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν ότι πήγαν όλα καλά και λύθηκαν τα ζητήματα. Οι αυξημένες προσφυγικές ροές και τα ζητήματα που προκύπτουν από την Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δείχνουν ότι οι εξελίξεις για τη χώρα μας είναι πολύ δυσμενείς.

«Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει ποια είναι η στρατηγική της. Η στάση προς την Τουρκία πρέπει να γίνει πιο ενεργητική και επικριτική. Ο κ. Τσίπρας είχε καταφέρει στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. να υπάρχει αναφορά σε δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία αν συνέχιζε επιθετική πολιτική. Δυστυχώς από εκεί και μετά δεν είδαμε τίποτα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Είχε γίνει μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και πρόσθεσε ότι στην αναβάθμιση της χώρας μας συνέβαλε τα μέγιστα η Συμφωνία των Πρεσπών την οποία αμφισβητεί ο Αν. Σαμαράς.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε την επίσημη τοποθέτηση της Ν.Δ. για όσα είπε περί αποδέσμευσης από την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αν. Σαμαράς. «Θα τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Δένδιας που πήγε την προηγούμενη εβδομάδα εκεί;» αναρωτήθηκε.

https://www.youtube.com/embed/CjTN8dnROI0

Τέλος άσκησε δριμεία κριτική στους ακραίους χαρακτηρισμούς Σαμαρά όπως  ακούστηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό στο 13ο Συνέδριο της Ν.Δ. που μίλησε για «λαθροεπικοικισμό» και «λαθρομεταναστευτικό» και ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν συμφωνεί με αυτούς.

Ο κ. Κακλαμάνης επιχείρησε να υποβαθμίσει το «μανιφέστο» Σαμαρά σα να ήταν όχι πρώην Πρωθυπουργός, αλλά ένας βουλευτής της Ν.Δ.

Αν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση δεν μπορεί κανείς να τοποθετηθεί πλήρως για το ζήτημα του κοινωνικού μερίσματος είπε ο κ. Χαρίτσης θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «είχε βγει στα κεραμίδια» και κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν έφερε προς ψήφιση το κοινωνικό μέρισμα, για «ψίχουλα», «ελεημοσύνη».

Τότε το κοινωνικό μέρισμα αφορούσε 1 στους 3 Έλληνες πολίτες, ανέργους, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους που σήμερα μένουν εκτός διότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα ωφεληθούν μόλις 200.000 νοικοκυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL