Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ακροδεξιό μανιφέστο του Αντ. Σαμαρά με ευθείες αιχμές στο Μέγαρο Μαξίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιό μανιφέστο του Αντ. Σαμαρά με ευθείες αιχμές στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η «νέα κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ καλά, όπως δείχνει και η αποδοχή στις δημοσκοπήσεις για την κατάργηση του άσυλου ανομίας στα Πανεπιστήμια, για τη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, για την αλλαγή του Συντάγματος και την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από τις βουλευτικές εκλογές και κυρίως για τη μείωση της φορολογίας και την μελλοντική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Σημείωσε ωστόσο με νόημα ότι “αυτά όλα ο λαός τα εγκρίνει! Καθαρά… Σε ένα μόνο κυριαρχεί μια γενική δυσαρέσκεια. Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό”!

Στο στόχαστρο Σαμαρά η κυβίστηση του Κυρ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να καλύψει τις αντιδράσεις των ακροδεξιών στοιχείων στις τοπικές κοινωνίες ενόψει του προγράμματος μετεγκατάστασης λέγοντας «οι Έλληνες, είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό παιδιά και εγγόνια προσφύγων και μεταναστών αλλά οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήλθαν το ’22 δεν έκαναν «εισβολή» στην Ελλάδα. Και οι Έλληνες που πήγαν τις επόμενες δεκαετίες μετανάστες, δεν μπήκαν παράνομα ως «εισβολείς» στις υπερπόντιες χώρες που τους υποδείχθηκαν”.

Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε στο στόχαστρο και την κυβίστηση του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών σημειώνοντας «ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί με όποιο τρόπο από τη συμφωνία» και επισημαίνοντας με προσωπικό τόνο ότι «όταν δίνεις μια μάχη, δεν έχει σημασία εάν δίπλα σου πολλοί έχουν κουραστεί. Σημασία έχει αν εσύ συνεχίζεις να νοιάζεσαι για μια μάχη που ξέρεις ότι έχει μεγάλη αξία».

Σε αυτό το φόντο περιορίστηκε να επισημάνει ότι κατανοεί τη θέση Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί η χώρα να αποδεσμευτεί από τις Πρέσπες άμεσα, αλλά πρόσθεσε ότι «η συμφωνία δεν περπατάει κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης και με την ευκαιρία κάρφωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας “Δεν είναι «φαιδρότητες» οι κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή…Είναι ευθεία απειλή!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL